Vaslui: Un nou protest la Pungeşti; oamenii acuză presiunile jandarmilor

Mai mulţi cetăţeni din comuna Pungeşti şi activişti de mediu au protestat şi duminică, 5 ianuarie, faţă de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de şist în zonă.

„După ce ieri a fost desfiinţată tabăra de rezistenţă, astăzi jandarmii nu le dau voie oamenilor nici măcar să protesteze paşnic. În continuare sunt aici sute de jandarmi care îi terorizează pe oameni. Este strigător la cer ce se întâmplă”, a afirmat Constantin Pâslariu, unul dintre liderii mişcării de rezistenţă de la Pungeşti.

Reprezentanţii Jandarmeriei susţin că protestul este unul neautorizat, motiv pentru care li s-a cerut oamenilor să înceteze manifestaţia, chiar dacă este vorba despre una paşnică.

Citeste si:  Încă 30 de zile de arest pentru Marian Vanghelie

„Manifestarea a început dimineaţă în curtea unui cetăţean din localitatea Siliştea, unde mai mulţi oameni s-au adunat pentru a participa la o manifestare religioasă. Oamenii s-au deplasat apoi pe un câmp, paralel cu drumul judeţean Pungeşti – Gârceni şi s-au adunat în dreptul unei troiţe. Având în vedere că este un protest neautorizat, li s-a cerut oamenilor să părăsească zona. Nu au fost înregistrate violenţe”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Marius Ţăranu.

Potrivit acestuia, în urma unei manifestări din 2 ianuarie în faţa Primăriei Pungeşti, zece persoane au primit avertisment pentru participarea la un protest neautorizat.

Citeste si:  Restricţii de circulaţie pe podul de la Agigea, în perioada 16 septembrie - 15 octombrie 2015

Localitatea Pungeşti este în continuare zonă specială de siguranţă publică, în urma unei decizii luate anul trecut pe data de 8 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata