Salonul International CES: Pentru copii, tablete şi smartphone-uri sub control parental

Producătorii de electronice rivalizează la salonul din Las Vegas pentru a-i convinge pe părinţi de utilitatea noilor tablete şi smartphone-uri special concepute pentru copii, dispozitive care permit un mai bun control parental al modului în care sunt utilizate, relatează AFP.

Studioul hollywoodian DreamWorks a prezentat la salonul International CES DreamTab o tabletă special destinată copiilor, realizată în parteneriat cu producătorul californian Fuhu, care va fi la concurenţă cu tabletele producătorului francez Kurio, prezent şi el la Las Vegas.

Fuhu a produs deja o tabletă pentru copii, numită Nabi, şi, în cadrul parteneriatului cu DreamWorks, colaborează cu animatorii din spatele personajelor ‘Shrek’ sau ‘Kung Fu Panda’. DreamTab le va oferi copiilor şansa să înveţe să deseneze personajele favorite şi va respecta regulile impuse de legea pentru protejarea intimităţii copiilor pe internet, o lege americană ce limitează colectarea de date privind copiii care utilizează aceste tablete.

Citeste si:  Grecia va trebui să adopte noi măsuri de austeritate

Tableta ar urma să fie pusă în vânzare în cursul anului şi va folosi sistemul de operare Android – cu o serie de modificări implementate de Fuhu. Utilizatorii săi vor avea acces la un magazin de aplicaţii pentru copii şi părinţii.

Ca în cazul DreamTab, tabletele Kurio permit să se instituie controlul parental. ‘Puteţi alege orice aplicaţie şi să limitaţi utilizarea sa’, a afirmat un purtător de cuvânt al grupului, Eric Levin.

Kurio a lansat de asemenea un smartphone care funcţionează cu aceleaşi tehnologii, între care un sistem ce le permite părinţilor să ştie când copiii lor ies dintr-un program stabilit înainte. Acest aparat va fi vândut – deblocat- la preţul de 100 de dolari în SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata