Chiţoiu: Neimpozitarea profitului reinvestit, o măsură de relansare economică pe care o avem în vedere

Ministrul Finanţelor, vicepremierul Daniel Chiţoiu, a declarat joi că neimpozitarea profitului reinvestit este o măsură de relansare economică pe care Guvernul o are în vedere, în funcţie de impactul bugetar pe care îl vor arăta analizele.

„Sunt analize, sunt calcule, să vedem care este impactul bugetar astfel încât dacă din calculele care se fac de Comisia Naţională de Prognoză (…) nu avem un impact bugetar negativ, putem să o luăm ca o măsură de relansare economică, dar, bineînţeles, după o decizie în USL, după discuţii cu Fondul Monetar şi Comisia Europeană. Nu putem să spunem nici când se va aplica sau dacă se va aplica de la o anumită dată în acest an, dar o avem în vedere, o avem discuţie”, a afirmat Chiţoiu întrebat dacă ia în calcul neimpozitarea profitului reinvestit.

El a adăugat că dacă analizele arată că această măsură este viabilă, ea se poate aplica şi concomitent cu reducerea CAS.

Pe de altă parte, vicepremierul Daniel Chiţoiu a subliniat că reducerea CAS cu 5% este un angajament politic, este prevăzută în scrisoarea de intenţie cu FMI şi se va aplica începând cu 1 iulie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.