EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Adrian Năstase: Dosarul Zambaccian nu este unul politic în conţinut, dar a fost instrumentat politic

Dosarul Zambaccian nu este unul politic în conţinut, dar a fost instrumentat politic pentru raţiuni politice, împotriva unui adversar politic, a precizat joi fostul premier Adrian Năstase, într-o postare pe blog, a treia de când este încarcerat.

„Da, dosarul Zambaccian, în conţinut, nu este un dosar politic. WC-urile importate, bideurile aduse din China nu sunt politice, nici importul ca atare făcut de constructor, nici termopanele. El însă a fost instrumentat politic, ca modalitate de hărţuire judiciară, pentru raţiuni politice, împotriva unui adversar politic, de către echipa numită de un om politic – Traian Băsescu. Sub acest aspect, este un ‘dosar politic’. Pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor politice pentru 4 + 5 ani chiar nu va spune nimic?” spune Năstase.

Potrivit acestuia, argumentul principal în sprijinul apărării sale este acela că nu există niciun fel de dovezi de vinovăţie.

„Dosarul Zambaccian este format din diverse bucăţi de acuzaţii puse împreună (Zambaccian, Cornu, Tell, numirea Irinei Jianu, importuri din China de materiale de construcţii) după ce Băsescu a stabilit, în urma alegerilor din 2004, că eu sunt vinovat. Sigur că e greu să citeşti acest dosar, cu 12.000 de pagini şi compunerile succesive ale celor care l-au întocmit. Mulţi analişti dar şi oameni simpli au reţinut doar ceea ce, în timp, ‘sursele judiciare’ au lansat pentru marele public, plus declaraţiile mincinoase ale celor transformaţi, prin şantaj, de către procurori, din învinuiţi (puşi la fezandat) în martori ai acuzării.

Chiar nu vă pune pe gânduri, în legătură cu acest dosar, felul în care ‘corpul delict’ – cei 118.000 de dolari pe care, susţin procurorii, i-am fi dat lui Păun (Ioan Păun, fostul consul al României la Shanghai – n.r.) până la începutul anului 2004 – a fost constituit, în parte, din bancnote tipărite de Trezoreria americană în 2005 şi 2006? Chiar nu rezultă din documentele depuse de avocaţi faptul că numirea Irinei Jianu a fost făcută, în anumite condiţii, de către Miron Mitrea, ca ministru, şi nu de către mine? Şi sunt multe alte elemente care dovedesc falsitatea acuzaţiilor”, a argumentat Năstase. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. BOBY VEGAS spune

    NASTASE SPER SA PUTREZESTI IN PUSCARIE ….A-TI DISTRUS ACEST POPOR NEVINOVAT ..AM AJUNS MAI RAU K , TARILE AFRICANE …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata