EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Antonescu: Simt nevoia unor clarificări legate de candidatura mea la preşedinţie din partea USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat duminică seară, 12 ianuarie, că simte nevoia unor clarificări în privinţa candidaturii sale la preşedinţie din partea USL.

Întrebat dacă simte nevoia unei reconfirmări a candidaturii sale la preşedinţie, Antonescu a răspuns: „Nu, (…), dar simt nevoia unor clarificări şi cred că simte foarte multă lume nevoia unor clarificări inclusiv şi în această privinţă”.

„Când lucrurile ne-au fost clare nouă celor care am format USL şi celor care am propus alegătorilor României platforma noastră, obiectivele noastre, când aceste lucruri ne-au fost clare nouă le-au fost şi oamenilor şi acest lucru s-a simţit. Dacă nu vor fi din nou clare lucrul acesta se va simţi. Nu-i putem păcăli pe oameni. (…) Problemele, oriunde ar fi, se pot sau nu rezolva, ceea ce spun eu că este corect şi bine venit este ca de la începutul acestui an să ştim foarte clar şi foarte limpede ce propunem oamenilor, către ce chemăm oamenii să fie în continuare alături de noi sau dacă nu mai propunem nimic atunci să facem cel puţin cel puţin civilizat această renunţare, dar eu sunt optimist”, a spus Antonescu, la România TV, întrebat sub ce formă ar trebui să fie făcute clarificările.

El a arătat că luni va avea loc o şedinţă oficială a USL şi a precizat că duminică seara a avut o întâlnire neoficială cu premierul Victor Ponta.

„Eu aştept de la USL, în general, de la noi toţi pentru acest an, care are o importanţă crucială pentru soarta politică a României, ceea ce am spus acum câteva zile la şedinţa BPN al PNL, un efort de recuperare a spiritului, a obiectivelor, a angajamentelor pe care noi toţi în această mare construcţie politică – USL – le-am formulat, le-am susţinut şi pentru care am fost mandataţi de votul unor majorităţi a compatrioţilor noştri. Nu ştiu dacă va fi vorba, vom discuta de o suplimentare cu anexe a protocolului, de o modificare sau ceva de felul acesta. În orice caz tot ceea ce ni se va părea potrivit pentru ca lucrurile să fie clare în sensul în care USL rămâne, USL îşi recuperează unitatea care a dus-o la câştig în 2012 în alegeri locale, în referendumul împotriva preşedintelui Băsescu şi în alegerile parlamentare şi în care îşi urmăreşte până în 2016, cel puţin, marile obiective pentru această ţară”, a spus Antonescu, întrebat ce aşteaptă de la şedinţa USL.

El a mai afirmat că orice este posibil în privinţa USL.

Liderul liberalilor a vorbit şi despre conflictul de la Ilfov dintre PNL şi PSD, pe care l-a catalogat „aproape hollywoodian, o telenovelă de succes”, motivând că beneficiază de o mare expunere mediatică şi punctând că nu face aceste remarci cu răutate.

„Colaborarea în USL la nivel local înseamnă unul din capitolele mari pe care le avem în faţă, un dosar ca să-i spun aşa, pe care va trebui să îl abordăm cu toată seriozitatea, cu toată fermitatea şi eu cred că până la sfârşitul acestei luni, prin discuţii aplicate pe fiecare dintre aceste cazuri, cu participarea noastră, a liderilor din USL, a secretarilor generali, lucrurile pot fi repuse în ordine şi readuse în normalitate”, a arătat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că alegerile europarlamentare nu vor fi figura pe agenda USL, precizând că nu există un diferend între liberali şi social-democraţi în privinţa candidaturilor separate la acest scrutin.

De asemenea, el a spus că legea amnistiei şi graţierii şi modificările la Codul Penal nu vor fi discutate în USL, PNL având aceeaşi poziţie de respingere a acestora. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata