Acord nuclear: Experţi ai AIEA, la Teheran, la 18 ianuarie

Experţi ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) se vor deplasa la Teheran, la 18 ianuarie, pentru a pregăti aplicarea acordului de la Geneva, a anunţat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică, Behrouz Kamalvand, citat luni de agenţia Irna, preluată de AFP.

‘Experţi ai AIEA se vor deplasa la Teheran, la 18 ianuarie, pentru a pregăti aplicarea acordului de la Geneva’, care urmează să intre în vigoare la 20 ianuarie, a precizat Kamalvand.

Acordul de la Geneva, încheiat de Iran şi marile puteri la sfârşitul lunii noiembrie 2013, prevede ca Teheranul să-şi limiteze pentru o perioadă de şase luni o parte din activităţile sale nucleare sensibile în schimbul ridicării parţiale a sancţiunilor occidentale.

‘O mare parte din planul comun de acţiune dintre Iran şi Grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, China, Rusia, Germania) vizează acordurile dintre noi şi AIEA. Suntem pe cale de a negocia părţile referitoare la inspecţii şi la supravegherea’ programului nuclear iranian ce urmează a fi efectuată de AIEA, a adăugat Behrouz Kamalvand.

Acordul de la Geneva stipulează o supraveghere intensificată a programului nuclear iranian, în special în ceea ce priveşte suspendarea îmbogăţirii uraniului la nivelul de 20%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.