Neamţ: A fost dezvelit primul bust din judeţ al poetului Mihai Eminescu

Primul bust din judeţul Neamţ al poetului Mihai Eminescu a fost dezvelit, marţi, 14 ianuarie, în faţa Bibliotecii Judeţene ‘G.T. Kirileanu’ din municipiul reşedinţă de judeţ, în avampremiera Zilei Culturii Naţionale şi a Zilei Eminescu, celebrate pe 15 ianuarie.

La eveniment a fost prezent şi academicianul Nicolae Manolescu, ambasadorul României la UNESCO. În faţa unei asistenţe de câteva sute de oameni, Nicolae Manolescu a evocat personalitatea marelui poet.

Bustul poetului Mihai Eminescu a fost realizat de sculptorul Lucian Tudorache, la iniţiativa Asociaţiei Culturale ‘CONTA’, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ şi societatea RIFIL Săvineşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

2 Comentarii
 1. Nicolae Ciobanu spune

  Primul bust din bronz, Da!

  Însă Primul bust Eminescu din actualul judeţ – e drept, din alt material – se află în Parcul Roman, conform Wikipediei, dar şi celor de mine ştiute, trăite.

  „Rotonda Scriitorilor a fosr realizată de Fondul Plastic Iași și cuprinde bustul a 10 scriitori români Miron Costin, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Alexandru Vlahuță, George Coșbuc, Mihail Sadoveanu, Ion Creangă, Mihai Eminescu și George Enescu.În mijlocul rotondei se află un parc de formă ovală tăiat de 4 alei cu bănci în formă de cruce la unirea acestora aflându-se o fântână arteziană în formă de păpădie.”

  Nu e frumos să exagerăm, nici să nu ne informăm, înainte de a da titluri în mass media, dlor gazetari. Şi e păcat că la nivel de Inspectorat sau Direcţie de/pentru Cultură teritorial(ă), la Consiliul judeţean – consilieri culturali – Nu se cunoaşte această Rotondă, ce nu e o moştenire comunistă! Ori, de o fi – e dovadă de neproletcultism cu anasîna.

 2. NIck Tamer spune

  Cumatrul Adita Alui Gheorghe nu si-o fi bagat si el coada pe acolo? Sau Tanti Conta? Ca banutii, cind vin de la stat, sint foarte deliciosi.
  (Tara arde si babusca se cheaptana pe bust)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.