EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,11 RON
(0%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

Ponta despre o posibilă demisie: Mă gândesc şi vă spun

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, 13 ianuarie, în timpul conferinţei de presă care a urmat şedinţei Uniunii Social Liberale, dacă ia în calcul să-şi prezente demisia în condiţiile în care CCR a declarat neconstituţională Legea descentralizării asupra căreia Cabinetul Ponta şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, premierul replicând, la insistenţele unui jurnalist: „Mă gândesc şi vă spun”.

Referitor la faptul că şi fostul premier Emil Boc s-a confruntat cu o situaţie similară, Victor Ponta a precizat că în acel context democrat-liberalul a demisionat fiindcă preşedintele Traian Băsescu i-ar fi solicitat acest lucru, deşi şi liderul PSD ceruse la acel moment demisia Guvernului Boc după ce îşi angajase răspunderea asupra unei legi neconstituţionale.

„Bine făceam. Şi-a dat-o (demisia – n.r.), dar nu că i-am cerut-o eu, i-a cerut-o Traian Băsescu”, a susţinut social-democratul.

Totodată, Victor Ponta a reiterat faptul că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale cu privire la decizia aplicată legii descentralizării.

„Repet, vreau să văd decizia Curţii, însă subiectul descentralizării este un subiect pe care îl consider în continuare corect şi pe care voi insista atât timp cât voi fi lider al PSD, co-preşedinte al USL. Trebuie să facem descentralizare. Este bine pentru România”, a conchis acesta.

În data de 25 ianuarie 2012, Victor Ponta afirma că decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii de comasare a alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012 este o „lovitură” pe care Guvernul Boc trebuie să o accepte, neexistând o altă soluţie decât demisia.

„Decizia Curţii Constituţionale este ultima lovitură pe care Guvernul Boc trebuie să o accepte. Trebuie să demisioneze. Este o înfrângere catastrofală pentru Emil Boc, care trebuie să plece astăzi. Probabil şi după ce vor pierde alegerile nu vor pleca din funcţie, că nu vor să plece. Astăzi, Emil Boc trebuie să îşi dea demisia, nu mâine, nu poimâine. În 24 de ore a încălcat de două ori Constituţia atât cu legea de comasare a alegerilor, cât şi cu numirea ministrului de Externe„, afirma liderul PSD la acel moment. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata