Ciocolata de casă, afacere de 1,5 milioane de euro pentru o familie din Harghita: ”Am dus mai departe o tradiţie”

După ce părinţii îi alintau în copilărie, aducându-le acasă delicioasa ciocolată ce se producea la fabrica de lapte praf din Remetea, judeţul Harghita, un cuplu a dorit să reînvie gustul unic şi au fondat în 2000 o fabrică de ciocolată de casă. Astăzi, cifra de afaceri a societăţii lor ”sare” de 1,5 milioane de euro pe an, scrie agrointel.ro.

”E uşor de ghicit faptul că numele mărcii produselor vine de la prenumele nostru End – Ibo (Endre şi Ibolya ). Am început fabricarea ciocolatei de casă în anul 2000 ducând astfel mai departe o tradiţie de familie, părinţii noştrii lucrând la renumita fabrică de lapte praf din Remetea unde se producea atât îngheţată cât şi ciocolată de casă, noi moştenind de la ei interesul faţă de industria alimentară”, îşi încep povestea soţii Ibolya şi Endre Laczko.

După decesul soţului ei la mijlocul anului trecut, Ibolya Laczko (41 de ani) a preluat singură conducerea fabricii din Remetea.

”Activitatea de producţie a ciocolatei de casă am început-o noi, membrii familiei împreună cu câţiva angajaţi într-un imobil de 128 metri pătraţi situat lângă locuinţa noastră, în prezent societatea având aproape 50 de angajaţi , iar datorită faptului că ciocolata de casă a avut o cerere mare pe piaţă a fost necesară şi o extindere a spaţiilor de producţie şi a celor de depozitare astfel că, în anul 2001 am construit fabrica de ciocolată de casă , unde se lucrează şi în prezent”, mai spun fondatorii pe site-ul companiei.

 

  • Produc şi turtă dulce

Din nevoia de a se adresa unui număr mai mare de consumatori, End-Ibo a extins producţia de la ciocolată de casă şi la alte produse: turtă dulce şi ”sărut de cocos”: ”Având nevoie şi de produse cu termen de valabilitate mai mare, în iunie 2005 a început construcţia unei noi secţii de producţie pentru două produse noi şi anume: Turtă Dulce şi Sărut de Cocos.

Secretele acestora le-am învăţat de la un partener din Ungaria de la care am achiziţionat şi tehnologia necesară pentru fabricarea lor, având nevoie de produse cu termen de valabilitate mai mare”.

 

  • Ciocolata are conservanţi doar vara

Turta Dulce şi Sărutul de Cocos nu conţin conservanţi, iar ciocolata de casă conţine conservanţi numai în lunile de vară şi atunci într-o cantitate foarte mică.

”Folosim ingredientele cele mai naturale şi cele mai bune pentru a oferi produse de calitate superioară clienţilor noştrii .Scopul nostru este de a păstra adevăratul gust al ciocolatei de casă , ciocolată care stârneşte zâmbete atât pe faţa copiilor cât şi a adulţilor, precum şi amintiri plăcute. Este de ajuns să guşti o singură dată din ciocolata de casă şi vei fi vrăjit pe viaţă de gustul ei”, vorbesc fabricanţii despre produsele End-Ibo.

Potrivit datelor financiare prezentate de Ziarul Financiar, fabrica End-Ibo are o cifră de afaceri de circa 1,5 milioane de euro, iar suprafaţa pe care se desfăşoară liniile de producţie este de 450 de metri pătraţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.