Lucia Varga: Vom finanţa un proiect-pilot pentru dezvoltare turistică în Munţii Apuseni

Munţii Apuseni ar putea deveni un pol de dezvoltare turistică extraordinară, Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii intenţionând să finanţeze în acest sesn un studiu pentru un proiect-pilot de dezvoltare turistică şi economică, a declarat joi, la Oradea, ministrul delegat Lucia-Ana Varga.

‘Avem intenţia să finanţăm un studiu de prefezabilitate astfel încât să punem în valoare zonele tampon, în care nu pot să se dezvolte activităţi economice, dar se pot realiza totuşi anumite investiţii, cum ar fi piste de biciclete, poteci de plimbare în pădure, locuri de petrecere a timpului liber, gen pădure-parc’, a declarat, într-o conferinţă de presă, Lucia Varga.

Ministrul delegat a precizat că un asemenea studiu pilot s-ar referi la întreg arealul Munţilor Apuseni, astfel încât, la propunerea preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, în perioada următoare, se vor purta discuţii şi cu preşedinţii de Consilii Judeţene din Cluj şi Alb, pentru a realiza împreună acest proiect-pilot.

‘De ce nu ar putea fi Apusenii un pol de dezvoltare turistică extrem de important, mai ales că are frumuseţi extraordinare, să fie un parc asemănător celor din alte ţări, ce generează venituri foarte importante?’, a precizat Lucia Varga.

emersul Luciei Varga se înscrie printre preocupările conducerii CJ Bihor de a realiza o strategie pentru Munţii Apuseni, care, deşi au numeroase zone protejate, poate fi un spaţiu turistic deosebit.

‘După cum ştiţi, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa are în program realizarea unui Master Plan pentru infrastructura de apă şi canalizare în Zona Padiş. După o discuţie cu dânsul, a reieşit necesitatea întocmirii unui proiect amplu de dezvoltare turistică şi economică a Apusenilor, luând exemple de bune practici din alte ţări, precum Franţa sau Statele Unite, care au dezvoltat parcurile naturale utilizând potenţialul turistic şi economic al acestora la maxim,’ a conchis Lucia Varga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.