Vladimir Putin: Rusia ”va face totul” pentru a asigura securitatea JO de la Soci

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări, vineri, că Rusia ”va face totul” pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice, ce se vor deschide la 7 februarie în staţiunea rusă Soci.

”Sarcina noastră, ca organizatori, constă în aceea de a asigura securitatea participanţilor la Olimpiadă şi a spectatorilor la această sărbătoare sportivă şi noi vom face totul pentru aceasta”, a afirmat preşedintele rus într-un interviu pentru mai multe canale media ruse şi străine, ce va fi difuzat în întregime duminică, după cum precizează ITAR-TASS.

”Dacă vom manifesta slăbiciune, teamă, atunci vom permite teroriştilor să-şi pună în aplicare scopurile lor”, a adăugat şeful statului rus, conform agenţiei menţionate.

Măsuri de securitate fără precedent în istoria olimpică au intrat în vigoare la 7 ianuarie în Rusia, cu o lună înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Temerile că militanţii islamişti vor lansa atacuri în timpul Olimpiadei s-au accentuat după atentatele sinucigaşe de la Volgograd (sudul ţării) de la sfârşitul lunii decembrie, soldate cu 34 de morţi, şi după descoperirea, săptămâna trecută, a cinci cadavre ciuruite de gloanţe în regiunea Stavropol, nu departe de Soci, într-o zonă muntoasă din Caucazul instabil. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.