Hunedoara: Maşina construită din 500.000 de piese de lego este dorită în mai multe colecţii private

17

O maşină construită în mărime naturală cu ajutorul a 500.000 de piese de lego de un tânăr din Deva a atras atenţia colecţionarilor şi muzeelor din lumea întreagă, o parte a acestora manifestându-şi intenţia de a cumpăra sau expune autovehiculul, care funcţionează ca unul obişnuit, dar cu aer comprimat.

‘Am primit mai multe oferte de cumpărare sau de prezentare publică a maşinii, venite de la mai multe muzee şi colecţionari auto. Aşteptăm cât mai multe oferte, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte maşina’, a declarat duminică,constructorul maşinii, Raul Oaida.

Tânărul a ţinut să păstreze discreţia asupra numelor celor interesaţi de automobilul realizat din piese lego, menţionând că discuţiile se desfăşoară acum într-un cadru privat.

Maşina construită de Raul Oaida se află acum într-un atelier din Australia, acolo unde trăieşte şi mentorul său în probleme financiare şi de marketing, Steve Sammartino. Împreună cu acesta, tânărul din Deva a reuşit să strângă banii necesari pentru a-şi duce la bun sfârşit un proiect la care a lucrat din vara lui 2012 până în noiembrie 2013.

Citeste si:  Un taiwanez a construit nava Helicarrier din ''The Avengers'' din aproximativ 15.000 de piese Lego

Construită de Raul fără niciun ajutor, în atelierul său din Deva, maşina a atins 25 km/oră la prima testare, în condiţiile în care toată propulsia se face pe bază de aer comprimat.

‘Maşina nu o să bată niciun record de viteză sau de distanţă, dar simplul fapt că se mişcă cu o persoană şi e din lego este total remarcabil. Lucrul acesta se face cu un motor din lego, 256 de cilindri, tot din lego, care funcţionează pe bază de aer comprimat. În spate avem două butelii de aer comprimat care ajunge în motor şi face să se mişte maşina’, a explicat Raul Oaida.

Citeste si:  O invenţie pe zi: Pubela

La cei 20 de ani pe care îi are acum, tânărul din Deva are în plan un nou proiect, despre care nu a oferit mai multe amănunte. Proiectul ar urma să fie gata peste câteva luni, într-o variantă minim viabilă, după care are de gând să-l dezvolte prin strângere de fonduri. El nu a exclus posibilitatea de a pleca din ţară, ulterior.

‘După ce-mi fac produsul miniviabil pentru acest start-up, o să mă mut în cea mai mare piaţă pentru el, în SUA. Cred că va fi o mutare definitivă. Motivele pentru SUA sunt foarte simple: acces la capital şi acces la talent’, a spus Raul Oaida.

Citeste si:  Cea mai înaltă structură construită cu cărămizi din material plastic Lego

Maşina construită din cele 500.000 de piese de lego este doar una dintre realizările tânărului din Deva. El a mai reuşit să creeze o bicicletă care funcţionează cu un motor cu reacţie şi o minirachetă spaţială.

Raul Oaida a fost premiat la Deva de membrii societăţii civile, care i-au oferit o diplomă în cadrul campaniei „Premianţii fără premii”, un eveniment dedicat oamenilor care se remarcă prin ceea ce fac pentru comunitatea din care provin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata