Impozitele pe terenuri şi construcţii din intravilan în Râmnicu Vâlcea au crescut cu 16,05%, potrivit primăriei

19

Impozitele pentru terenuri şi construcţii din intravilan în Râmnicu Vâlcea pentru anul 2014 au fost indexate cu 16,05%, a declarat luni,viceprimarul municipiului, Eduard Vârlan.

„În conformitate cu HCL nr. 233/30.09.2013 privind stabilirea şi aprobarea nivelului impozitelor, taxelor şi a altor sume cuvenite bugetului local pentru anul 2014, o parte din taxele şi impozitele locale de la nivelul Râmnicului au fost indexate cu 16,05%. Este vorba de impozitul pentru terenuri şi construcţii din intravilan, impozitul pe clădiri şi cel pentru autovehiculele speciale. Precizez că alte impozite au rămas nemodificate, cum ar fi cel pe autovehicule, sau chiar au scăzut, ca în cazul impozitului pe terenuri în extravilan”, a afirmat Vârlan.

Citeste si:  Vâlcea: Mircia Gutău a fost condamnat din nou pentru corupţie, dar va rămâne în libertate

Hotărârea Consiliului Local de indexare a unor impozite locale a fost luată în baza HG nr. 1309/2012 privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul 2013.

„Conform acestui act normativ al Guvernului, indexarea trebuia să fie aplicată încă din ianuarie 2013, dar OG nr. 1 din 6 ianuarie 2013 a dat o derogare în sensul în care indexarea putea fi amânată până în 2014 cu condiţia lipsei arieratelor. Ca urmare, pentru anul 2013, spre deosebire de cele mai multe administraţii locale din ţară, taxele şi impozitele locale nu au fost indexate, conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea preferând să amâne, cât mai mult, această măsură. Pentru anul 2014, însă, indexarea a fost obligatorie la cele trei impozite menţionate anterior.

Citeste si:  West Gateinvestește 1,5 milioane de euro într-o premieră pe piața spațiilor de birouri

Menţionez că deşi proiectele de dezvoltare a oraşului aflate la acest moment în portofoliu presupun o contribuţie importantă din partea bugetului local pentru anul 2014, administraţia locală municipală, atentă la nevoile şi greutăţile cetăţenilor din Râmnicu Vâlcea, nu a agreat nicio altă creştere a taxelor şi impozitelor locale în afara indexării obligatorii impuse de HG 1309/2012”, a spus viceprimarul Râmnicului.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata