O capitalizare a Oltchim cu 20 de milioane de euro ar creşte capacitatea de producţie a combinatului la 37%

Capacitatea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea ar putea urca în urma capitalizării cu 20 de milioane de euro la nivelul de 35-37%, a declarat luni liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

„În această săptămână se va analiza solicitarea părţii chineze în privinţa prelungirii termenului de depunere a ofertelor cu 45 de zile. Partea chineză a oferit pentru această prelungire suma de 20 de milioane de euro pentru capitalizare. Cu aceşti bani am putea ridica de la 23% la 35-37% capacitatea de producţie. Nu doar chinezii sunt interesaţi în ultima perioada de Oltchim, şi cei de la Mol au trimis un chestionar cu întrebări şi solicitări de date pe care azi le vor primi”, a afirmat Corneliu Cernev.

Privatizarea Oltchim SPV, compania ce va prelua activele viabile ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, se dispută în prezent între omul de afaceri Ştefan Vuza, consorţiul chinez Baota Petrochemical Group – Hengchao Sun – Junlun Petroleum, ruşii de la Oil Gas Trade şi Petchem, divizia petrochimică a concernului de stat ungar MOL, potrivit administratorului judiciar Oltchim Gheorghe Piperea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.