EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Vaslui: Miting anti Chevron la Pungeşti; liderul judeţean al PDL, huiduit şi alungat de protestatari

Peste 150 de localnici, membri ai Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi membri ai Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile din Bârlad au protestat duminică, 19 ianuarie, în localitatea Armăşoaia, comuna Pungeşti, faţă de decizia Chevron de a începe explorarea gazelor de şist din zonă.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva companiei Chevron şi a autorităţilor locale şi centrale, cărora le-au cerut demisia şi au afişat pancarte cu mesaje ca: ‘Stop Chevron’, ‘Vasluiul spune NU gazelor de şist’ sau ‘România salvează-te!’. Protestul, care s-a desfăşurat pe un teren privat din localitatea Armăşoaia, a început cu rugăciunea ‘Tatăl Nostru’, rostită în cor de participanţii la miting.

La miting a venit şi liderul PDL Vaslui, senatorul Dan Marian, acesta fiind huiduit de protestatari şi alungat de la acţiunea de protest. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru detensionarea situaţiei. Dan Marian a părăsit locul protestului, susţinând că s-a aşteptat la o astfel de atitudine din partea cetăţenilor, a căror nemulţumire este justificată.

‘Nu am cum să fiu supărat pe oameni. E firesc să fie nemulţumiţi, sunt şi ei sătui de lupta inegală pe care au dus-o până acum la Pungeşti. Eu am vrut ca prin prezenţa mea la acest protest să mă asigur că legea este respectată de ambele părţi‘, a declarat liderul PDL Vaslui.

De altfel, senatorul Dan Marian a anunţat în repetate rânduri că îi susţine în demersul lor pe protestatarii de la Pungeşti, atâta vreme cât oamenii nu se dedau la violenţe şi nu încalcă dreptul la proprietate, aşa cum au făcut în luna decembrie, atunci când au intrat pe terenul concesionat de Chevron şi au distrus gardurile de protecţie care înconjurau perimetrul deţinut de compania americană.

Protestul a fost autorizat de Primăria comunei Pungeşti între orele 13,00 şi 15,00.

Anul acesta au avut loc proteste similare în localităţile Pungeşti, Siliştea şi Toporăşti, dar mitingul de la Armăşoaia este singurul autorizat.

Reprezentanţii Chevron efectuează în localitatea Siliştea lucrări de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Problema se poate rezolva rapid . Cineva sa vada cum au obtinut locuitorii titlurile de proprietate , cati din ei au luat subventii degeaba in anii acestia si tot ce inseamna detinere de teren pe teritoriul comunei . Numai daca incepe o asemenea ancheta , vor dispare toti protestatarii – profitori care sug la ugerul statului , care stat, trebuie sa le dea cetatenilor gaze pentru a avea o viata civilizata si a le putea plati acestor protestatari paraziti , banii pe subventii .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata