Alba: O echipă complexă efectuează cercetări cu privire la cauzele producerii accidentului aviatic din Apuseni

16

O echipă complexă formată din procurori, specialişti criminalişti şi inspectori ai Aviaţiei Civile a plecat marţi, în jurul orei 10,00, spre locul în care luni după-amiază un avion cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit în Munţii Apuseni.

În cursul nopţii, la faţa locului s-au aflat procurori care au făcut primele constatări.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, care coordonează această anchetă, a declarat  că cercetările sunt reluate marţi, printre cei care vor ancheta aflându-se şi o echipă specializată în accidente aviatice de la Institutul de Criminalistică, ofiţeri criminalişti din Alba şi Cluj, precum şi specialişti în aviaţia civilă.

Citeste si:  Locul I pentru Licenii din România la Campionatul Internațional de Robotică

În ceea ce priveşte cadavrele celor două victime, pilotul Adrian Iovan şi o studentă, acestea au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Alba pentru efectuarea necropsiei, a precizat Augustin Lazăr.

După ce se va stabili exact locul în care a căzut avionul, fiind vorba de un versant ale cărui pante se află una pe raza judeţului Alba, cealaltă pe raza judeţului Cluj, ancheta va rămâne să fie coordonată de procurorii din Alba, respectiv va fi preluată de cei ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj Napoca, după efectuarea actelor cu caracter de urgenţă. Augustin Lazăr a menţionat că este vorba de un accident aviatic.

Citeste si:  Parchetul Militar începe urmărirea penală pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din Apuseni

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce avionul în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bord, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de un pădurar din Alba.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata