Alba: Senatorul Teodor Atanasiu, scos de sub urmărire penală în dosarul referendumului pentru demiterea preşedintelui României

14

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, învinuit într-un dosar privind referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost scos de sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj.

DNA a dispus, de asemenea, neînceperea urmăririi penale faţă de un alt lider liberal din Alba, Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte al PNL Alba Iulia, care a declarat, luni, că a aflat doar acum că a fost cercetat în acest dosar, după ce a primit prin poştă ordonanţa. El a susţinut că nu a fost niciodată citat pentru declaraţii în faţa procurorilor.

Citeste si:  Cântăreţul George Nicolescu primeşte cadou, la 65 de ani, o (re)întâlnire cu chitaristul Jose Feliciano

Potrivit unei ordonanţe a DNA, senatorul Teodor Atanasiu, deputat în 2012, a fost scos de sub urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Atanasiu a fost audiat în august 2012 la sediul DNA Cluj într-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Acesta a spus atunci că a fost audiat ca învinuit, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Alba a PNL, şi că procurorii l-au întrebat ceva legat de „cumpărare de voturi sau cumpărare de influenţă, ca să meargă lumea la vot”.

Citeste si:  PNL şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parţiale parlamentare, între care se numără şi Ovidiu Silaghi

„Am înţeles că, pe toată Transilvania, noi, liberalii, am făcut o lovitură de stat să ducem lumea de vot, (…) că am folosit bani sau alte mijloace (…) ceva autoturisme sau autocare sau nu ştiu ce să ducem lumea la vot şi asta a influenţat în mod nefast căderea lui Traian Băsescu şi viitorul României. (…) Acuzaţia este că am folosit mijloace băneşti şi autoturisme sau automobile de diverse dimensiuni pentru a duce oameni la vot şi a influenţa rezultatul referendumului”, a declarat, la vremea respectivă, Atanasiu.

Citeste si:  Ponta: Eu nu vreau un Guvern al PNL sau al lui Iohannis, că nu a venit cu el de acasă, vreau un Guvern al României

Liberalul a spus atunci că nu cunoaşte nimic despre aceste învinuiri şi că nu şi le însuşeşte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata