România va concura în a doua semifinală a Eurovision de la Copenhaga

14

România va concura la Eurovision 2014 în cea de-a doua semifinală, din 8 mai, în urma tragerii la sorţi care a avut loc luni, 20 ianuarie, la Copenhaga, oraşul gazdă.

Anul acesta, la Eurovision participă 37 de ţări dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 6 mai, iar 15 ţări luptă în cea de-a doua semifinală, din 8 mai.

În prima semifinală vor intra Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia, Estonia, Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San-Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda, iar în a doua semifinală – Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia, Elveţia.

Citeste si:  Premieră la Eurovision: Matilda Pascal Cojocăriţa se alătură trupei Cobzality, la selecţia naţională

Potrivit site-ului concursului, Germania, Spania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Danemarca sunt deja plasate în finală.

Pe ultima sută de metri, Slovenia s-a alăturat ţărilor care participă anul acesta la Eurovision. Aceasta va fi cea de-a 20-a participare a acestei ţări la concurs. Niciun reprezentant din Slovenia nu a luat până acum trofeul.

Înscrierile pentru selecţia naţională a concursului Eurovision au început pe 15 ianuarie şi vor avea loc până pe 14 februarie.

Pe 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia, în care un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs.

Citeste si:  Iohannis: În procesul de îmbunătăţire a legislaţiei securităţii naţionale este nevoie să păstrăm echilibrul

Pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie va fi selecţia naţională, în urma căreia va fi aleasă melodia câştigătoare într-un spectacol televizat, cu public.

Concursul cântecului european se va desfăşura în acest an la Copenhaga, Danemarca. Pe 6 mai va avea loc prima semifinală, pe 8 mai cea de-a doua, iar pe 10 mai – marea finală.


Emmelie de Forest din Danemarca, cu piesa „Only Teardrops”, a câştigat ediţia din 2013 a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat la Malmo, în Suedia.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea prin Luminiţa Anghel & Sistem la Kiev în 2005 şi Paula Seling şi Ovi la Oslo în 2010 şi o dată locul al patrulea prin Mihai Trăistariu la Atena în 2006. Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Citeste si:  Iată-l pe ieşeanul care a luat milioanele de la Loto

Anul trecut, reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia „It‘s My Life”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata