Ponta îl înlocuieşte pe Chiper de la MAI şi cere schimbarea şefului Romatsa

10

Premierul Victor Ponta a decis miercuri, 22 ianuarie, înlocuirea din funcţie a secretarului de stat în MAI Cătălin Chiper, solicitând totodată ministrului Transporturilor schimbarea directorului general al Romatsa şi a directorului de operaţiuni, urmând să ceară înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Victor Ponta susţine că în cazul a trei instituţii – Ministerul de Interne, Romatsa şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale – lucrurile au funcţionat „inacceptabil de încet” în privinţa operaţiunilor desfăşurate ca urmare a accidentului aviatic de luni din Apuseni.

Citeste si:  Bugetul Ministerului Muncii, suplimentat cu 2,9 milioane lei pentru drepturile salariale restante ale bugetarilor

„Am constat, ca primă concluzie, în baza raportului întocmit de către vicepremierul Gabriel Oprea, că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare a victimelor deficienţe inacceptabile. (…) În cadrul a trei instituţii importante, MAI, Romatsa şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet”, a spus Ponta la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata