Colonelul Nicolae Cornea – nou şef la IGSU

9

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Decizia de numire a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Cornea îl înlocuieşte în funcţie pe generalul de brigadă Ion Burlui, care şi-a dat demisia miercuri, ca urmare a situaţiei create după intervenţia întârziată la locul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Miercuri, înainte să-şi dea demisia, Ion Burlui declara  că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic, dar că îl „doare sufletul” că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia, pentru că şi-o poate depune singur. Ulterior, a cerut eliberarea din funcţie, iar printr-un comunicat de presă a susţinut că s-a încercat interpretarea politică a unei misiuni operative.

Citeste si:  Recuperarea economică a Chinei impresionează întrucât revenirea consumatorilor rămâne evazivă

„Consider că, din punct de vedere operaţional, structurile proprii şi-au făcut datoria potrivit competenţelor, în condiţiile date, dar aşa cum ‘iarna nu-i ca vara’ şi la munte nu este ca la câmpie. (…) Nicio acţiune practică, inclusiv o intervenţie în situaţii de urgenţă, nu poate fi desfăşurată în condiţii de perfecţiune totală; nu există un sistem cu risc ‘0’ în funcţionare”, a precizat Burlui.

***

Înainte de numirea la conducerea IGSU, colonelul Nicolae Cornea îndeplinea funcţia de prim adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Citeste si:  Ponta: POSDRU a fost un infern în exerciţiul financiar 2007 - 2013

Născut în 15 noiembrie 1967 în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ Bucureşti, ca şef de promoţie, fiind şi licenţiat în drept, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea.

În perioada 1992 – 2010 a activat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Judeţului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcţia de locţiitor al comandantului (1996­2004), cât şi cea de comandant, în anul 2004.

Citeste si:  Piaţa asigurărilor din România a scăzut cu 6,8% în primul semestru din 2014, la 3,97 miliarde lei

Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘General Magheru’ al Judeţului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului – pompierii şi protecţia civilă -, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim adjunctul inspectorului şef al ISU Vâlcea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata