EUR
4,84 RON
(+0.04%)
USD
4,30 RON
(+0.09%)
GBP
5,37 RON
(-0.07%)
CHF
4,55 RON
(+0.04%)
BGN
2,47 RON
(+0.07%)
BYN
1,76 RON
(+0.09%)
CAD
3,17 RON
(-0.03%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,99 RON
(+0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.09%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.1%)

Depresia – cauze şi remedii vindecătoare

  • Terapia prin râs

Din punct de vedere medical, râsul joacă un rol important în ameliorarea şi chiar vindecarea bolilor: râsul îmbunatateşte vizibil starea psihică, reduce consecinţele stresului, produce endorfine şi serotonină. Mai mult decât atât, cercetarile prezentate la conferinţa de Biologie Exeprimentală din Anaheim din 2010, au arătat că râsul are aceleaşi beneficii asupra sănătăţii ca şi exerciţiile fizice (conform “Scientific American Mind”).

Râsul stimulează sistemul imunitar, stimulează respiraţia prin mişcările accentuate ale musculaturii abdominale şi ale muşchiului diafragmei, producând un masaj intern cu beneficii directe asupra circulaţiei sanguine şi asupra creşterii concentraţiei de oxigen din sânge.

Din punct de vedere emoţional, râsul este o experienţă eliberatoare. Atunci când râdem, trecutul şi viitorul se estompează şi există doar prezentul. Mai ales în cazul depresiei, terapia prin râs poate fi de un mare folos, eliberând tensiunile şi blocajele emoţionale, orientând atenţia pacientului asupra prezentului, redându-i bucuria de a trăi şi optimismul.

Câştigul unor astfel de momente în care ne amuzăm chiar şi de lucruri mici, constă în declanşarea procesului intern de optimizare a modului de a privi relaţiile şi viaţa în general. Cu cât mai multe momente de destindere şi amuzament, cu atât este mai prezentă starea de „bine” şi de optimism în viaţă.

Cum se aplică terapia prin râs? Urmăriţi ca zilnic să găsiţi motive de bucurie, de încântare, de amuzament, cumpăraţi-vă cărţi de bancuri, reviste umoristice, urmăriţi comedii savuroase. Râdeţi cu plăcere chiar şi de voi înşivă pentru că uneori sobrietatea excesivă şi asumarea diferitelor roluri sociale este o împovărare excesivă.

Înconjuraţi-vă de oameni veseli, jucaţi-vă cu copii, cu animale de casă, găsiţi mereu motive de bucurie şi veselie. Dacă veţi urmări cu perseverenţă să aplicaţi terapia prin râs, viaţa va deveni mult mai uşoară şi mai senină.

 

  • Atitudinea interioară în caz de depresie

Contrabalansarea depresiei se face cu multă bucurie şi poftă de viaţă. Este foarte important să începeţi să întâmpinaţi viaţa cu încredere, cu optimism, să vă autoeducaţi să vedeţi în orice situaţie, oricât de dificilă, aşa cum bine spune înţelepciunea populară “partea bună a lucrurilor” sau “partea plină a paharului”. Aceasta nu înseamnă să fiţi irealişti sau iresponsabili, ci să găsiţi forţa şi puterea de a îmbrăţişa viaţa aşa cum este ea.

Poate fi de un real folos să faceţi o auto-analiză interioară plină de sinceritate, să vă înfruntaţi temerile, blocajele, traumele şi suferinţele emoţionale. Eliberarea şi vindecarea traumelor emoţionale poate debloca o cantitate mărită de energie pe care o puteţi folosi ulterior pentru a vă îmbunătăţi viaţa. Recurgeţi la un terapeut experimentat care vă poate ajuta imens în vindecarea sufletească.

Reîntoarcerea la credinţă poate avea efecte profund vindecătoare asupra sufletului. „O rugăciune este un remediu puternic”, afirmă Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev, din Sankt Petersburg. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura conştiinţei.

Raportarea la Divinitate, fie prin rugăciune, fie prin contemplarea naturii şi a minunilor sale, are efecte remarcabile de liniştire şi înseninare atât a sufletului, cât şi a minţii. Aşa cum afirmă şi Dr. Patrick Miller, în Cartea Credinţei Practice: „Întoarceţi-vă la natură. Activaţi-vă corpul, de preferat prin joacă. Înlocuiţi sentimentul de vină sau alte convingeri negative cu acela de smerenie şi încredere. Cereţi ajutorul lui Dumnezeu.”

Oamenii de ştiință au reuşit să demonstreze, cu mijloacele tehnologice moderne, ceea ce înțelepții ştiu de mii de ani. Puterea vindecătoare atât în plan fizic, moral, cât şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, care este rostită cu credinţă, este acum un fapt dovedit ştiinţific.

Umpleţi-vă sufletul de lumină şi mintea de linişte, pentru a accepta viaţa aşa cum este. Şi nu în ultimul rând, deschideţi-vă inima pentru a dărui şi a primi iubire!

Luca Cătălin

New Year, New Changes!
Losing Weight? Saving Up? New Job? More Travel? Find it all here!
click here
ValueDealShopper.com
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata