Zapadă de cinci metri în sudul judeţului Vrancea

8

În comuna Năneşti, situată în sudul judeţului Vrancea, aproximativ 50 de locuitori mobilizaţi de primăria din localitate erau implicaţi, luni după-amiază, în deszăpezirea uliţelor pentru a ca să se poată ajunge la persoanele care nu pot să iasă din gospodării având intrările acoperite de zăpadă.

‘Pe uliţe avem un strat mediu de circa un metru, dar sunt şi zone unde zăpada troienită de viscol a ajuns la cinci metri”, a declarat luni,  primarul Stoica Neagu.

Potrivit acestuia, ,,datorită mobilizării oamenilor şi utilajelor din comună nu au fost cazuri speciale, cu excepţia cazului unei fetiţe cu febră, dar şi în acest caz s-a ţinut legătura cu autorităţile sanitare pentru a fi acordat ajutorul’, a mai spus primarul din Năneşti.

Citeste si:  Purtător de cuvânt al CE: Președintele ales cere României mai multe nume pentru comisarului european

Troiene mari de zăpadă s-au format şi la Măicăneşti, o altă comună din sudul Vrancei. Şi în această zonă, izolată temporar din cauza zăpezii viscolite care a blocat arterele de circulaţie rutieră, autorităţile locale au intervenit cu zeci de oameni şi utilaje pentru a asigura deszăpezirea drumurilor comunale şi a căilor de acces către locuinţele izolate din comună.

,,Oamenii satului au răspuns la apelul pentru a ajuta la deszăpezire. Pentru cei mai batrâni, am făcut pârtie în gospodării ori le-am adus alimente şi lemne de foc. Din fericire, nu am avut cazuri deosebite. Lucrăm în continuare pentru a ajunge la toate gospodăriile acoperite de straturi de zăpadă ce depăşesc chiar doi – trei metri’, a declarat  primarul Costel Necula.

Citeste si:  Prima ninsoare în Băile Harghita. Proprietarii de pensiuni sunt pregătiţi pentru sosirea turiştilor

Şi în comunele Ciorăşti, Tătăranu, Vulturu, Goleşti şi Vânători, până la sosirea unor utilaje de mare capacitate care să permită accesul în toate localităţile acestora, locuitorii sunt mobilizaţi la deschiderea uliţelor către gospodăriile izolate.

O misiune de salvare cu un elicopter al MAI se derula luni după-amiază în Vrancea, pentru a prelua din comunele Sihlea şi Băleşti şapte persoane care au nevoie urgentă de proceduri de dializă şi trei ce au alte afecţiuni medicale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata