Premierul Ponta: Codurile penal şi de procedură penală intră sâmbătă în vigoare, nu vor fi amânări

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri că atât Codul penal cât şi cel de procedură penală vor intra în vigoare de sâmbătă, 1 februarie, pentru că sistemul de justiţie este pregătit.

„Sper să nu fim în situaţia penibilă ca cei care le-au adoptat, fostul prim-ministru Boc, fostul ministru al Justiţiei domnul Predoiu să spună cu sunt rele codurile. Eu, sincer, cred că sistemul de justiţie este pregătit, că sunt coduri moderne”, a spus Ponta la începutul şedinţei săptămânale de Guvern.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a explicat că profesioniştii din sistemul judiciar cunosc prevederile acestor Coduri şi singurele probleme de rezolvat sunt mai vechi.

Citeste si:  Preşedintele Băsescu a cerut Parlamentului adoptarea codurilor de procedură penală şi civilă

„Sistemul este pregătit în cea mai mare parte. Au fost foarte multe proiecte de pregătire cu INM-ul şi CSM-ul, oamenii cunosc dispoziţiile. Sigur, în ultimii doi ani a fost un efort foarte mare, de patru coduri, cum nu a avut nimeni în Europa aproape niciodată. Ca la orice început, mai sunt lucruri de rezolvat, dar care vin de foarte mult timp din urmă”, a precizat ministrul Justiţiei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata