Singurul lucru pe care l-am putea face la acciza la carburanţi este amânarea cu trei luni la motorină, declară Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că este foarte important ca Guvernul, în urma discuţiilor cu FMI, CE şi BM, să rămână în obiectivele de creştere economică şi reforme structurale asumate şi a adăugat că în cazul accizei la carburanţi singura măsură ce mai poate intra în discuţie, dacă se dovedeşte viabilă economic, este amânarea cu încă trei luni a aplicării accizei la motorină.

„În această săptămână domnul vicepremier Chiţoiu a avut coordonarea discuţiilor cu delegaţia Comisiei Europene, FMI, Banca Mondială. Are tot sprijinul meu în acest sens şi fiecare dintre ministere ştiţi ce aveam de prezentat în ceea ce priveşte măsurile pe care întreprindem. E foarte important să rămânem în obiectivele de creştere economică, de reforme structurale pe care ni le-am asumat. Cu acciza la carburant este foarte clar. Singurul lucru pe care mai putem să-l facem, în baza discuţiilor cu partenerii noştri internaţionali, ar reprezenta încă trei luni de motorină de amânat, dacă lucrul acesta se dovedeşte şi economic, nu doar politic, bine”, a declarat premierul, la şedinţa Executivului.

Victor Ponta a adăugat că dacă preşedintele Traian Băsescu nu doreşte să semneze documentele cu FMI „este treaba lui”.

„Sincer, noi trebuie să ne vedem de lucrurile noastre şi de guvernarea ţării în continuare”, a adăugat premierul.

Victor Ponta i-a transmis în context vicepremierului Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, că Direcţia Antifraudă a derulat în ultima perioadă acţiuni importante. „Staţi cu biciul pe ei să intre în acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale. Să avem venituri mai mari la buget şi să putem să cheltuim mai mult şi la Sănătate şi la Educaţie şi la protecţie socială şi la toate celelalte domenii importante”, a spus Ponta.

Premierul a completat că în cursul şedinţei de Guvern se va discuta într-o primă lectură un act normativ ce va fi adoptat săptămâna viitoare.

„L-am discutat ieri împreună cu domnul Chiţoiu şi cu responsabilii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, care sunt patronate şi reprezentanţii ai mediului de afaceri importanţi. E vorba de modificarea sistemului de penalităţi, de limitarea comisioanelor interbancare, de plafonarea la plăţile la numerar, la introducerea caselor de marcat cu jurnal economic şi îmbunătăţiri la rambursarea TVA-ului. Vreau să discutăm astăzi în şedinţă, să le prezentaţi încă o dată domnule vicepremier (Chiţoiu – n.r.), să avem punctul de vedere al comunităţii de afaceri şi să le aplicăm”, a spus Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.