Constantin Niţă: Electrica, Hidroelectrica şi Complexul Oltenia vor fi listate la bursă în iunie

Calendarul de listări la bursă agreat cu Fondul Monetar Internaţional nu a fost modificat, astfel că, în luna iunie, vor fi listate la bursă Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Oltenia (CEO), a declarat, joi, 30 ianuarie, ministrul de resort, Constantin Niţă, cu ocazia semnării unui contract de finanţare între Complexul Oltenia şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

‘Nu avem întârzieri în calendarul de listări, dar să vedem ce spun consultanţii. Toate trei listările sunt prevăzute pentru luna iunie’, a spus ministrul.

Citeste si:  Hidroenergetica va prelua Hidroelectrica cu tot cu licenţe

La rândul său, directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel, a precizat că singurul lucru care ar putea întârzia listarea companiei pe care o reprezintă este majorarea capitalului social cu valoarea unor terenuri cu suprafeţe mari, care ar putea duce la creşterea cu 2-3 procente a participaţiei statului.

‘Este posibil să avem o reacţie în instanţă din partea celuilalt acţionar, Fondul Proprietatea. Suprafeţele sunt foarte mari, iar valoarea lor este de sute de milioane de dolari, astfel că ar putea influenţa cu 2-3% structura acţionariatului’, a spus Ciurel.

Citeste si:  Mihai Tănăsescu: Contracţia economiei româneşti în 2009 va fi de 8%

În urmă cu două săptămâni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, declara că Hidroelectrica şi Electrica vor fi listate la bursă în iunie, iar Complexul Oltenia, în octombrie.

Tot atunci, Ciurel spunea că a solicitat listarea companiei pe care o conduce în octombrie, pentru a nu fi cotată pe piaţa de capital în acelaşi timp cu celelalte două.

‘Nu trebuie să ne canibalizăm cu listările, pentru că vorbim de bani de pe aceeaşi piaţă. Din acest motiv, noi ne vom lista în toamnă, mai târziu decât ceilalţi’, a precizat şeful CE Oltenia.

Citeste si:  Circulaţia rutieră pe str.Valea Ialomiţei, între Drumul Taberei şi str.Valea Oltului, va fi inchisă pe o perioadă de aproximativ 2 ani

Toamna trecută, Guvernul a listat la bursă, în septembrie, un pachet de 10% din Nuclearelectrica, această companie devenind primul producător de energie de stat din România cotat pe piaţa de capital.

În noiembrie, un pachet de 10% din producătorul de gaze Romgaz a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti şi, alternativ, pe piaţa de capital de la Londra. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close