Constantin: Pentru producătorii agricoli, această zăpadă a venit la timpul potrivit

10

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi că ninsoarea din ultimele zile a venit la timpul potrivit pentru producătorii agricoli.

„În această perioadă cred că producătorii agricoli au avut beneficii. M-am uitat în ultimele zile pe hărţi, stratul de zăpadă la nivel naţional, existau două pericole. Pe de o parte, lipsa de umiditate, care începea să se resimtă, şi a venit această zăpadă la timpul potrivit. Al doilea pericol pe care îl aveam era legat de posibilul îngheţ care se preconizează a veni în perioada următoare. Dacă nu aveam zăpadă, plantele erau expuse şi riscam producţia, deci în mare parte pentru producătorii agricoli avantajele sunt evidente în această perioadă”, a spus Constantin, la finalul şedinţei Biroului Politic al Partidului Conservator.

Citeste si:  Zece ministere vor prezenta cadrul de cheltuieli bugetare pe perioada 2011-2013

El a adăugat că au fost anumite probleme pe zona de pomicultură şi pe zona de sere, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, când au fost distruse multe solarii.

„Atunci, în 2012, am intervenit cu un ajutor de minimis, iar acum am venit cu instrumente moderne, pentru că statul nu poate să despăgubească la infinit. Este vorba de coparticipare a producătorilor agricoli la ceea ce înseamnă fondul mutual. Fiind membri ai fondului mutual, pot fi despăgubiţi an de an prin contribuţie proprie, prin fonduri europene şi contribuţia de la bugetul de stat pentru eventualele pierderi de venit cauzate de diverse calamităţi”, a explicat ministrul Agriculturii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata