Schimb de scrisori Băsescu-Ponta pe tema Codului penal

9

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut joi un schimb de scrisori pe tema noilor Coduri penal şi de procedură penală, care ar urma să intre în vigoare de la 1 februarie, informează Biroul de Presă al Guvernului.

Şeful statului îi solicită premierului, în baza articolului 80 aliniatul 2 din Constituţie, ca Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să modifice dispoziţiile Codului privind procedura de emitere a mandatului de supraveghere tehnică.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că el îşi asumă promulgarea Codului de procedură penală şi eroarea că nu a înţeles articolul 140 din respectivul act normativ şi subliniază că premierul Victor Ponta poate să corecteze acest lucru.

Citeste si:  Programul "Rabla" - Guvernul mai dă 50.000 de tichete

„Eu îmi asum promulgarea Codului de procedură penală, pentru că asta este responsabilitatea preşedintelui. În acelaşi timp, îmi asum şi eroarea de a nu fi înţeles sensul art 140 din Codul de procedură penală”, a spus Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a ţinut să precizeze că juriştii de la Administraţia Prezidenţială nu sunt specialişti în drept penal, ci sunt constituţionalişti.
„Asta nu înseamnă că nu trebuie corectată o eroare. Aşa cum pe 15 octombrie noaptea s-a elaborat o ordonanţă de urgenţă pe care domnul Ponta a aprobat-o pe 16 octombrie în şedinţă de Guvern pentru a rezolva problemele de interese din ASF, la fel poate să rezolve şi problema Codului de procedură penală”, a adăugat Băsescu.

Citeste si:  Victor Ponta: Elena Udrea este Traian Băsescu în versiunea feminină

Într-o scrisoare de răspuns, primul ministru susţine că aşteaptă propuneri din partea ministrului Justiţiei privind modificarea Codului penal, în urma discuţiilor avute de Robert Cazanciuc cu reprezentanţii CSM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata