Băsescu: Îi datorăm Marioarei Murărescu recunoştinţa noastră pentru că a dăruit publicului tezaurul muzicii populare

34

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a Marioarei Murărescu în care afirmă că realizatoarea de televiziune a dăruit publicului prin activitatea sa tezaurul muzicii populare româneşti, informează Adminstraţia Prezidenţială.

„Am aflat, cu adâncă tristeţe, vestea morţii Mărioarei Murărescu, realizatoare atât de îndrăgită a emisiunilor de folclor de la Televiziunea Română, căreia îi datorăm recunoştinţa noastră pentru întreaga sa activitate de-a lungul căreia a dăruit publicului larg, din ţară şi de peste hotare, tezaurul muzicii populare româneşti”, afirmă Traian Băsescu.

Citeste si:  Angajaţii sistemului sanitar vor beneficia în continuare de toate drepturile salariale, inclusiv tichete de masă

Şeful statului subliniază că a admirat-o întotdeauna pe Marioara Murărescu pentru „capacitatea sa extraordinară de a crea evenimente care au pus în lumină tradiţiile româneşti şi bogăţia spiritualităţii populare şi de a încuraja tinerii să cunoască şi să îndrăgească folclorul ca parte a identităţii noastre naţionale”.

„Doresc să adresez sincere condoleanţe familiei şi celor apropiaţi. Dumnezeu s-o odihnească!”, mai afirmă Traian Băsescu.

Realizatorul tv Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata