Iaşi: Relu Fenechiu, transferat în penitenciar

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost transferat din arestul Inspectoratului Poliţiei Judeţene la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, după ce vineri a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi, a declarat duminică presei că Relu Fenechiu a fost transferat după ce sâmbătă după amiază a ajuns la Iaşi originalul mandatului de executare a pedepsei.

În penitenciar au mai fost transferaţi şi alţi doi condamnaţi în dosar, respectiv fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian.

Citeste si:  Ministrul Educaţiei: Profesorii nu trebuie să justifice banii primiţi pentru dezvoltarea profesională

Conform procedurilor, în următoarele 21 de zile, cei trei se vor afla în regim de carantină. În acest timp, o comisie va stabili regimul de execuţie în care cei trei vor fi încadraţi.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

Citeste si:  Relu Fenechiu s-a predat la sediul IPJ Iaşi

De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi.

Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova.

Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata