Handbal: Alexandru Dedu – În acest moment, eu sunt cel mai adecvat preşedinte al FRH

14

AGERPRES: Cum comentaţi faptul că dl Gaţu a reintrat în cursă şi doreşte un nou mandat?

Alexandru Dedu: Asta am mai declarat-o, pentru mine a fost un moment oarecum ciudat. În urmă cu câteva săptămâni, fiindcă eu am bătut toată ţara în toate direcţiile, la propriu, sunt câteva mii de km pe care i-am făcut, şi în discursul meu mi-am prezentat programul, m-am prezentat pe mine şi la întrebarea dl preşedinte ce face, am spus că datoria mea sau a oricărui alt tânăr este să ajungă în turul doi şi atunci dânsul va face pasul în spate să promoveze respectivul tânăr. La un moment dat am văzut că acest lucru nu se va întâmpla. Motivaţia pentru care dânsul o face nu mă priveşte, din câte am înţeles a spus că a fost propus de vreo 26 de structuri sportive şi este dator faţă de acestea. Este OK, dar nu e problema mea motivaţia pentru care merge în această luptă decis să câştige.

AGERPRES: De ce credeţi că Gaţu sau Drăgănescu nu ar fi preşedinţi buni pentru federaţie?

Alexandru Dedu: Eu nu atac treaba asta. Eu consider doar că, în acest moment al handbalului românesc, eu sunt cel mai adecvat. Nu spun că dânşii nu ar fi buni. Ca să fiu un pic maliţios, aş spune că dânşii au fost în administraţie nişte zeci de ani şi au arătat ce era de arătat. Dar de aici până a spune că nu sunt nişte preşedinţi buni e distanţă mare.

Citeste si:  Sedentarismul este mai periculos decât obezitatea

AGERPRES: De ce ar fi Alexandru Dedu cel mai bun?

Alexandru Dedu: Aş putea aduce un suflu nou, un suflu de speranţă. Handbalul nu merge pe cel mai fericit drum în momentul de faţă. Şi atunci nici măcar nu este vorba de Alexandru Dedu, putea să fie în locul meu oricine altcineva. Dar vorbim despre o administraţie care a condus vreme de zeci de ani handbalul, iar în acest moment poate să vină altcineva cu o nouă mentalitate şi cu o speranţă că lucrurile ar putea să meargă mai bine, despre asta vorba. Despre a face o delimitare clară între ce a fost şi ceea ce ar putea să vină, o speranţă. E clar că sunt programe bune şi în momentul de faţă care trebuie duse mai departe, unele trebuie revizuite. Să fie o continuare civilizată, nu vine Dedu acum şi taie toţi copacii.

AGERPRES: Cum anticipaţi colaborarea cu viitoarele foruri de conducere ale federaţiei?

Alexandru Dedu: În sufletul meu îmi doresc un Consiliu de administraţie care să aibă orientarea şi gândurile pe care eu le am, care să se identifice cu programul meu. E dificil să fii preşedinte şi să nu ai un Consiliu de administraţie care să fie aproape de drumul tău. Nu sunt de acord cu şedinţele CA în care ne întâlnim şi ne batem pe umăr şi ne spunem cât de frumoşi şi de deştepţi suntem. Îmi doresc un CA din care să facă parte oameni care au grijă de oameni, şi în sectorul privat şi în sectorul de stat, adică oameni cu experienţă care să vină cu proiecte, gânduri, argumente şi contraargumente vizavi de propunerile pe care eu le fac. Un CA constructiv, nu neapărat eu să mă urc pe un piedestal şi să zic aşa, aşa, asta nu duce spre progres.

Citeste si:  Sălaj: Mii de vizitatori atraşi de cele peste 10.000 de lalele înflorite la Grădina Botanică Jibou

AGERPRES: În programul dvs care sunt principalele idei, proiecte, ce vreţi să schimbaţi la federaţie?

Alexandru Dedu: Vreau să aduc încrederea în sufletul celor care sunt la bază, celor care muncesc cu copii, că federaţia este imparţială şi îşi doreşte să facă bine, să facem pasul către cluburi, să vadă că sunt puşi în valoare, vreau să avem discuţii prin care de comun acord să creăm regulamente, să modificăm statutul şi dânşii să-şi însuşească acest lucru şi în momentul în care şi-l însuşesc să se închidă toate comentariile pe partea asta. E clar că regulamentul trebuie revizuit şi este un proces continuu să fii la zi cu ce se întâmplă.

Îmi doresc foarte tare să devenim din nou parte din Europa şi din lume, la nivel de federaţie. La momentul de faţă noi suntem o enclavă în ceea ce înseamnă handbalul european şi mondial, nu avem reprezentanţi acolo, nu participăm la congrese, nu ne ducem la colocvii, la reuniuni de orice tip. Am spus-o, azi sunt preşedinte, în două săptămâni, în măsura în care am timp, m-am suit în maşină mă duc la Viena să mă prezint şi să prezint deschiderea României pentru a participa la orice temă şi la orice nivel, trebuie să fim prezenţi ca să fim acceptaţi.

Citeste si:  Poliţiştii au propus NUP în dosarul în care învăţătoarea Dana Blându este acuzată de primire de foloase necuvenite

AGERPRES: Care e starea de spirit în ţară, acolo unde aţi fost în campania dvs?

Alexandru Dedu: Există foarte multe nemulţumiri şi a fost tendinţa fiecărui alegător să vorbească despre problemele lui. Datoria mea a fost să ascult, să extrag lucrurile generale, să văd topicurile problemelor şi mi s-a cristalizat o idee clară apropo de care este starea de spirit şi unde suntem noi din punct de vedere al fenomenului handbal, iar lucrurile nu sunt tocmai fericite. Am vorbit cu sute de oameni şi nu am întâlnit un om mulţumit, care să zică OK, îmi desfăşor activitatea, sunt mulţumit.

AGERPRES: Sunteţi optimist în privinţa rezultatului alegerilor pentru preşedinţie?

Alexandru Dedu: Sunt foarte optimist, bazat pe ce am spus mai devreme. Nu este vorba de Dedu, este vorba de o speranţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata