Ponta: Aş minţi să spun că USD e doar pentru europarlamentare

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV că Uniunea Social Democrată (USD), oficializată de PSD, UNPR şi PC, nu este doar o alianţă pentru alegerile europarlamentare, ci vizează o colaborare pe termen lung.

Întrebat dacă USD s-a format doar pentru alegerile parlamentare, premierul a replicat: ‘Aş minţi să spun lucrul ăsta, pentru că de fapt scrie în acord USD, adică PSD, UNPR, PC, avem alianţe electorale pentru alegerile europarlamentare, dar colaborăm în Guvern, suntem toţi trei membri în Parlament, unde împreună avem 276 de parlamentari, şi în structurile locale’.

Citeste si:  Vasile Blaga, denunţat de Darius Vâlcov la DNA

Şeful Guvernului a explicat că au fost discuţii privind participarea USL la europarlamentare dar că liberalii au ales să meargă singuri în alegeri.

‘Din motive şi tehnice, şi ideologice, PNL a vrut să candideze singur. Ei nu sunt adversarii noştri, ei se bat cu PDL’, a adăugat Victor Ponta.

Premierul a spus că în USD sunt trei din cele patru partide care formează Uniunea Social Liberală iar scopul USD este schimbarea regimului Băsescu.

„Suntem ( în USD-n.r.) doar trei din cele patru partide din USL, sunt doar două litere din cele trei, dar obiectivele noastre politice sunt 100% ale USL. Între aceste obiective, evident că schimbarea unui regim politic, regimul Traian Băsescu din ultimii 10 ani, rămâne un obiectiv fundamental; dar aici nu mai vorbim de persoană. Persoana Traian Băsescu va pleca din funcţie în decembrie, însă vorbim de un mod de a face politică, de o societate extrem de dezbinată, în care totul a fost ură, scandal, bătaie, şi de faptul că noi am reuşit încă o data, de altfel, aşa cum am făcut-o şi cu USL, să punem laolaltă foarte mulţi oameni, care fiecare are câte ceva de adus, să facem o lista de candidaţi de care, vă spun sincer, chiar sunt foarte mândru.”, a afirmat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata