Fostul diplomat în Singapore Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

17

Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul a fost sustras din faţa Ambasadei României după ora 2,00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare locale, potrivit procurorilor.

Procurorii din Singapore au descoperit că Silviu Ionescu a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

La dosar există declaraţia unui martor, Ae Ree, care spune că Silviu Ionescu a consumat o cantitate considerabilă de alcool înainte de a se urca la volanul maşinii ambasadei.

Citeste si:  Papucii din pâslă confecţionaţi de femeile din Viscri au mare căutare în Germania

De altfel, procurorii din Singapore susţin că, în momentul în care diplomatul român a sunat la numărul de urgenţă 999, el a dat dovadă de incoerenţă, fapt ce atestă că acesta consumase băuturi alcoolice.

Anchetatorii din Singapore nu au putut proba această acuzaţie, „întrucât inculpatul s-a prevalat şi s-a bucurat de imunitate diplomatică”.

După producerea accidentului, Silviu Ionescu a părăsit sub un fals pretext statul Singapore, încălcând procedurile existente şi asigurându-se că nu vor exista piedici în demersul său.

Astfel, secretara Ambasadei României din Singapore, Maria Truşcă, soţia şoferului diplomatului, le-a declarat procurorilor că Silviu Ionescu a întocmit, pe 17 decembrie 2009, două documente pe care urma să le transmită Ministerului de Externe din Singapore şi celui din România, prin care îşi anunţa plecarea din Singapore. Diplomatul a cumpărat în grabă un bilet de avion cu destinaţia România, după care i-a solicitat secretarei să transmită cele două documente după ora 23,00, când el era deja îmbarcat în avion.

Citeste si:  Dovezile indică „inexorabil” vinovăţia fostului diplomat român Silviu Ionescu

Practic, diplomatul nu a aşteptat aprobarea privind părăsirea postului din partea autorităţilor române, aşa cum cere regulamentul.

Pe 8 mai 2010, Silviu Ionescu a fost arestat în România, după ce procurorii Parchetului General l-au acuzat că a încercat să influenţeze declaraţiile unor martori, fiind eliberat ulterior din arest. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata