Leacuri din grădină: Varza

Cercetările realizate în ultimii 20 de ani au confirmat faptul că un consum frecvent de varză crudă sau de suc are un efect benefic în prevenirea cancerului de colon.

Un cercetător de la Universitatea din Texas a extras din varză un produs pe care l-a numit glutamină şi pe care l-a folosit cu succes în vindecarea alcoolismului. Varza mai conţine şi o substanţă bactericidă capabilă să reducă anumiţi germeni Gram negativi. S-a constatat că are proprietatea de a regla glicemia, fiind astfel indicată în alimentaţia diabeticilor.

Citeste si:  Câştigul salarial mediu net lunar ar putea creşte cu 5,9% în 2015, la 1.759 lei

Specialiştii în terapii naturiste susţin că varza are şi proprietatea de a lecui depresia şi meteosensibilitatea. Pentru a beneficia de aceste efecte este necesar să consumăm zilnic, două pahare cu suc de varză.Vitamina B este un echilibrant nervos, favorizând absorbţia oxigenului la nivelul celulei şi metabolismul glucidelor.

Are efecte benefice în tratarea diferitelor probleme ale pielii conferind un aspect de întinerire. Prin vitamina A, varza întreţine nutriţia ţesuturilor şi întârzie semnele exterioare ale îmbătrânirii. Datorită sulfului este dezinfectantă şi tonifiantă în afecţiunile aparatului respirator, în anumite eczeme, în seboree şi în protecţia cutanată.

Citeste si:  HBT INTERNATIONALE TRANSPORTE SRL - notificare de deschiderii procedurii de insolvenţă

Efectele detoxifiante ale acestei legume determină dispariţia sau diminuarea petelor de pe piele (inclusiv a aşa-numitelor pete de ficat), ameliorează iritaţiile, ajută la vindecarea eczemelor alergice şi a acneei.

Pielea arată mai bine, mai fresh şi mai luminoasă dacă mâncăm varză, tot datorită antioxidanţilor care ne protejează de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete şi a altor factori de mediu care ne pot afecta stratul superior al epidermei.

Calităţile terapeutice ale verzei, cunoscute din vremuri străvechi sunt confirmate te tot mai multe studii realizate în zilele noastre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata