Medvedev: Rusia nu vrea o putere ucraineană de care „să te ştergi pe picioare”

Rusia nu va coopera în Ucraina decât cu o putere care apără ‘interesele statului’ şi de care ‘să nu te ştergi pe picioare’, a declarat joi premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP şi ITAR-TASS.

‘Avem nevoie ca partenerii noştri să aibă tonus, ca puterea în exerciţiu în Ucraina să fie legitimă şi eficientă, nu o cârpă de şters pe picioare’, a declarat Medvedev, într-o şedinţă a guvernului rus.

‘Puterea trebuie să se concentreze şi să apere oamenii, forţele de ordine, interesele statului’, a adăugat el, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Citeste si:  În Rusia vor falimenta anual peste 200.000 de cetăţeni

‘Vom continua să cooperăm cu partenerii noştri ucraineni pe toate direcţiile, vom încerca să facem totul pentru a îndeplini promisiunile care au fost făcute. Dar, în acelaşi timp, este necesar ca partenerii noştri înşişi să aibă tonus, ca puterea în Ucraina să fie legitimă şi eficientă’, a afirmat Medvedev, potrivit ITAR-TASS.

Pentru a evita speculaţiile privitoare la politica Rusiei în Ucraina pe fondul reizbucnirii violenţelor marţi la Kiev, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că soluţionarea crizei din Ucraina este o prioritate mai mare pentru Federaţia Rusă decât chestiunea acordării următoarei tranşe de credit (circa două miliarde de dolari).

Citeste si:  Moscova, la un pas de victoria finală?

Ministerul rus de Finanţe anunţase anterior că Ucraina va primi viitoarea tranşă în următoarele câteva zile.

O sursă din parlamentul ucrainean declarase în acest sens pentru Reuters că ‘tranzacţia’ a fost amânată pentru vineri, 21 februarie.

Pe fondul incertitudinii cu privire la acordarea tranşei de credit, ministrul rus adjunct de externe Grigori Karasin a declarat pentru RIA Novosti că înclină să acorde credit Ministerului de Finanţe. Rusia a decis în luna decembrie acordarea unui credit Ucrainei de 15 miliarde de dolari, dintre care o primă tranşă de trei miliarde a fost deja vărsată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata