Vitamina E şi betacarotenul nu protejează împotriva cancerului sau a bolilor cardiace

Vitamina E şi betacarotenul nu protejează împotriva cancerului sau a bolilor cardiace, apreciază un grup de experţi american într-un raport publicat luni şi preluat de AFP.

Grupul de lucru al serviciilor americane de prevenire a bolilor a actualizat un raport din 2003, adăugând vitamina E şi betacarotenul, elemente care s-au dovedit deja ineficiente în cazul celor două tipuri de boli, primele cauze de mortalitate în Statele Unite.

Concluziile studiului se bazează pe mai multe studii ştiinţifice, potrivit cărora vitamina E şi betacarotenul nu ajută şi chiar, în cazul betacarotenului, fac mai mult rău decât bine. ‘Betacarotenul poate fi dăunător deoarece creşte riscul de cancer pulmonar la persoanele expuse acestui risc’, a explicat co-preşedintele grupului de lucru, Michael LeFevre.

Citeste si:  Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România

În pofida avertismentelor repetate asupra efectelor nedovedite ale vitaminelor, mulţi oameni continuă să le ia, circa jumătate din americanii adulţi luând cel puţin un supliment cu vitamine între 2007 şi 2010.Se recomandă uneori femeilor însărcinate să ia vitamine ce conţin acid folic, iar vârstnicilor – vitamina D pentru a le întări oasele. În locul acestora, grupul de lucru sugerează o alimentaţie echilibrată, bazată pe fructe, legume, cereale complete, produse lactate nu prea grase şi peşte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata