EUR
4,85 RON
(-0.15%)
USD
4,36 RON
(+0.58%)
GBP
5,39 RON
(+0.03%)
CHF
4,53 RON
(+0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.38%)
BYN
1,81 RON
(+0.45%)
CAD
3,17 RON
(+0.57%)
RSD
0,04 RON
(-0.13%)
AUD
2,89 RON
(+0.66%)
JPY
0,04 RON
(+0.37%)
CZK
0,18 RON
(-0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.41%)

Blaga: Am formulat o moţiune de cenzură, îi aşteptăm pe cei de la PNL să vină să o semneze

PDL a finalizat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi aşteaptă ca demersul să fie susţinut prin semnătură şi de parlamentarii PNL, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, vineri, la RFI.

„Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, este finalizată şi aşteptăm voturile PNL-ului, mai ales aşteptăm semnăturile PNL-ului, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut. Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL-ul dintr-odată, de dimineaţă până seara”, a afirmat Blaga.

El a adăugat că în acest moment nu există o colaborare a PDL cu PNL, dar a subliniat că liberalii din Senat au votat alături de democrat-liberali împotriva proiectelor de lege iniţiate de Guvernul USL.

„Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL-ul. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL-ul? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL”, a spus preşedintele PDL.

Întrebat cum vor colabora totuşi democrat-liberalii cu liberalii în opoziţie şi dacă se va ajunge la situaţia ca PNL, PDL şi PP-DD să facă separat opoziţie, Vasile Blaga a răspuns că singura formulă agreată în acest moment este cea a unei colaborări punctuale în Parlament.

„Este problema domniilor lor. Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi, şi cu PSD-ul, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce a trecut euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta…. de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv, când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept”, a susţinut Vasile Blaga. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata