EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Noul copil

Noul copil experimentează culorile (şi radiaţiile culorilor) prin intermediul televiziunii şi ecranelor LCD, ceea ce duce la o percepţie diferită, o trăire diferită şi la o altă perspectivă asupra realităţii.

Copilul modern este asurzit de muzica dată la maxim, prinde cuvinte care nu au nici o legătură cu trăirile interioare de calitate, are simţurile excitate de folosirea substanţelor stimulatoare (zahărul, considerat secole întregi drog, a devenit aliment! Nu mai discutăm de restul substanţelor stimulante, de la cafea, tutun şi până la droguri legate şi ilegale) şi reacţionează exagerat la cea mai mică provocare.

Am enumerat mai sus doar câteva dintre presiunile incredibile la care sunt supuşi copii noştri în această perioadă a istoriei.

Noul copil este extrem de susceptibil să dezvolte afecţiuni precum autismul şi sindromul Asperger, la care se observă, aşa cum vorbeam anterior, o stagnare şi inversare a evoluţiei normale a copilului.

Mulţi copii se transformă din mici făpturi umane, care încep să vorbească şi să exploreze lumea în modul cunoscut al fiinţelor umane, în „animăluţe” la care predomină doar instinctele. În acelaşi timp cu degenerarea pe scala speciilor şi comportamentul agresiv, copii autişti au un fel de sensibilitate eterică, determinând ca cei din jur să dorească să-i ajute şi să aibă grijă de ei.

În acelaşi mod se observă la adolescenţi o „degradare” spre animalic a comportamentului social, cu prevalenţa sexualităţii, a tulburărilor de alimentaţie şi a relaţiilor tip agresiv sau sado-masochist dintre ei, sau între ei şi adulţi.

Sau întâlnim copiii sau adolescenţi foarte intelectuali, foarte tehnici, foarte reci şi calculaţi, precişi şi eficienţi, care seamănă mai mult cu calculatoarele pe care le mânuiesc cu abilitate. Nu ştiu dacă putem vorbi tot de o „degradare” a speciei sau de o „upgradare” (ca la calculatoare). Nu se mai observă nimic din partea de emoţie şi afect care defineşte o făptură umană.

Apar animale sau „calculatoare”. Cu alte cuvinte se vede, cu ochiul liber, o degenerare a speciei umane?? O modificare a evoluţiei sale, în orice caz, se petrece.

Medicii homeopaţi se străduiesc să găsească remedii homeopatice care să trateze acest comportament „animalic” al copiilor cu autism, care să fie în acelaşi timp capabile să amelioreze tulburările induse de vaccinuri şi alte substanţe şi influenţe toxice. De asemenea, se caută soluţii pentru agresivitatea sau indiferenţa afectivă a adolescenţilor. Uneori, tratamentele reuşesc să echilibreze câte un copil sau adolescent şi să-i permită o evoluţie pe scala cunoscută a regnului din care face parte: regnul uman.

Dar cel mai important lucru ar fi, însă, să înţelegem presiunile la care sunt supuşi „noii copii” şi să identificăm soluţii viabile pentru adaptarea structurilor sociale prezente la nevoile acestei noi (şi foarte sensibile) generaţii.

Dr. Sorina Soescu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata