DIICOT: Peste 815 milioane lei şi 39 milioane euro, prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor economice

22

Suma totală a prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunilor economice în cauzele instrumentate de procurorii DIICOT în 20013 a fost de peste 815 milioane de lei şi 39 de milioane de euro iar pentru asigurarea recuperării pagubelor au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproximativ 146 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de DIICOT, în 2013, cauzele soluţionate în privinţa activităţii de combatere a infracţiunilor economice au crescut cu 40,31%.

„Prejudiciul total cauzat prin săvârşirea infracţiunilor economice a fost de 815.604.150 de lei şi 39.332.748 euro. Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor cauzate au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de aproximativ 145.914.161 lei”, informează DIICOT.

Citeste si:  Peste 62% dintre români ar opta pentru asigurarea facultativă a locuinţei

Valoarea totală a drogurilor confiscate în anul 2013 de procurorii DIICOT a fost de aproximativ 15,65 milioane euro, ceea ce reprezintă o creştere de 49,04% în raport cu anul 2012.

„O creştere importantă a fost înregistrată şi în ceea ce priveşte soluţionarea cauzelor având ca obiect criminalitatea informatică, înregistrându-se o creştere a cauzelor soluţionate în anul 2013 cu 31,57%. Activitatea Serviciului de prevenire şi combatere a infracţiunilor de terorism şi a celor contra siguranţei statului s-a înscris în aceleaşi coordonate statistice ale anilor precedenţi. Pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intensificat cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare străine şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţi din 55 de state”, se mai arată în comunicat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata