Daniel Constantin – propus vicepremier şi ministrul Agriculturii

19

Daniel Constantin a fost propus, la 3 martie 2014, vicepremier şi ministrul Agriculturii în Cabinetul Ponta III.

S-a născut la 26 iunie 1978, la Piteşti.

Este de profesie inginer, urmând cursurile Facultăţii de Zootehnie din cadrul ‘Universităţii de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară’, Bucureşti (1997-2002), iar în 2004 a absolvit un master în managementul calităţii şi inovaţiei. Daniel Constantin a urmat cursuri de ‘Îmbunătăţirea eficienţei personalului’ (Scottish Agricultural College), precum şi de ‘Îmbunătăţirea managementului strategic’ (Institutul de Administraţie Publică Irlanda).

În 2003 a devenit consilier la Cabinetul secretarului de stat pentru integrare europeană din cadrul Ministerului Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Începând cu acest an şi până în 2006, în calitate de coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeană din cadrul Ministerului Agriculturii a avut responsabilităţi legate de negocierea pachetului financiar acordat României pentru Agricultură, de reforma Politicii Agricole Comune (PAC), dar şi de negocierile privind cadrul financiar 2007-2013. După 2006 a fost angajat la firme de consultanţă pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007-2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar în 2008-2009 a fost administrator al societăţii ‘Roadvision’ şi director general al ‘Provom’ SRL.

Citeste si:  Ponta: E un dezastru în agricultură, s-a distrus în ultimele şase luni ce am reuşit în trei ani

Daniel Constantin a preluat conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) la 1 aprilie 2009, printr-un ordin al fostului ministrul al Agriculturii, Ilie Sârbu. Încă din anul 2003, Daniel Constantin s-a implicat în construcţia instituţională a APIA. Și-a dat demisia din funcţie în octombrie 2009.

Daniel Constantin şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Conservator la alegerile care s-au desfăşurat în cadrul Congresului partidului din 28 februarie 2010. A obţinut 975 de voturi (71%), în timp ce contracandidatul său, Petru Mărginean, a fost votat de 398 de conservatori (29%).

Citeste si:  Teodorovici: O juntă politică a preluat puterea în PSD

La 10 ianuarie 2011, Daniel Constantin a semnat, alături de liderul liberal Crin Antonescu, protocolul de constituire a Alianţei de Centru — Dreapta Partidul Naţional Liberal — Partidul Conservator (ACD).

La 7 mai 2012, a fost învestit ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în Cabinetul Ponta I, funcţie deţinută până la 21 decembrie 2012.

Începând cu această dată deţine acelaşi portofoliu în Guvernul Ponta II.

În urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 a obţinut primul mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 7 din Argeş, cu 70,67% din voturi.

Citeste si:  Constantin: Există, se pare, o agendă ascunsă a domnului Antonescu

Este căsătorit şi are doi copii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata