Gazprom: Am anunţat toate companiile petroliere din România că vrem să cumpărăm benzinării

Compania petrolieră NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piaţa benzinăriilor din România după anul 2015 şi analizează, în acest moment, orice posibilitate pentru a atinge această ţintă, inclusiv achiziţia de staţii deja existente, a declarat, marţi, Ileana Sorina Bălţatu, director executiv al companiei.

‘Am informat toate companiile de pe piaţă că suntem interesaţi de achiziţia de staţii şi aşteptăm să vedem care oferte sunt cele mai interesante. Zona din vestul României este prioritară, fiind în apropierea rafinăriei noastre din Pancevo, Serbia, dar vrem să devenim un jucător naţional, astfel că nu putem ignora nicio parte a ţării’, a spus Bălţatu.

Citeste si:  Un cutremur de 6,8 grade a zguduit Mexicul

Ea a fost întrebată dacă există discuţii mai avansate cu Petrom, în condiţiile în care, în ultimul an, au existat informaţii în piaţă despre faptul că cele două companii ar negocia pentru ca NIS să preia mai mult de 100 de staţii Petrom.

‘Cu Petrom discutăm varii proiecte, este unul dintre partenerii noştri pentru achiziţia de carburanţi. În ceea ce priveşte negocierile pentru achiziţia de staţii, ne-am exprimat disponibilitatea faţă de Petrom, dacă vor avea dorinţa să-şi reorganizeze portofoliul, fiind cea mai mare companie petrolieră din ţară, cu cel mai mare număr de benzinării. Ne-au răspuns că în acest moment îşi reorganizează portofoliul’, a continuat reprezentanta NIS.

Citeste si:  Ucraina şi-a dublat importurile de gaze naturale din UE în 2014

NIS Petrol a deschis, până acum, 15 staţii sub brandul Gazprom pe piaţa din România şi are în plan dublarea numărului de benzinării până la finele acestui an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata