Patronul grec de la Neoset investeşte în agricultură: Construieşte la Iaşi cea mai mare fermă de melci din Europa

Grecul Nikolaos Chlepas a devenit cunoscut în România după ce a preluat brandul de mobilă Neoset şi a investit în mai multe proiecte imobiliare din Capitală. Recent, omul de afaceri a intrat şi în agricultură şi vrea să facă profit din creşterea melcilor la Iaşi, ridică cea mai mare fermă de profil din Europa, scrie agrointel.ro

Investiţia totală va fi de 5 milioane de euro, iar afacerea agricolă are toate şansele să devină profitabilă mulţumită unui parteneriat cu o companie similară din Grecia.

Antreprenorul de 54 de ani a început afacerea cu melci în 2013, în comuna Tătăruşi, ferma având în prezent 10 hectare, iar Chlepas vrea să o extindă pe o suprafaţă de 100 de hectare.

Citeste si:  UTCN găzduieşte cea mai mare competiţie de mega sumo roboţi din România

“Momentan suntem în faza de proiect. În prezent, se lucrează la amenajarea spaţiului, la însămânţarea terenului. Peste o lună vom popula ferma cu melci. Momentan, cea mai mare fermă de melci din lume este în Grecia. Aceasta are 80 de hectare”, a declarat investitorul grec pentru Ziarul de Iaşi.

În prezent, toată producţia de melci de la Tătăruşi este exportată unui partener din Grecia, dar în curând, se vor face livrări şi în alte state europene pe măsură ce ferma va creşte.

Citeste si:  Ministerul Sănătăţii a început plata datoriilor spitalelor

Potrivit Ziarul de Iaşi, terenul pe care se construieşte ferma de melci a fost obţinut prin contracte de vânzare-cumpărare, iar altele sunt în parteneriat cu un asociat din localitate.

„Suntem faza de discuţie, avem tratative şi cu autorităţile locale. Aceştia s-au arătat puţin sceptici privitor la investiţia noastră. Foarte multe iniţiative de acest gen au fost începute, dar au fost abandonate”, a declarat Cristina Mihaela Stroe, administratorul firmei pe care este înregistrată ferma  – Beta Global Trading SRL şi în care grecul are participaţie de 90%.

Citeste si:  Afacere în pustietate. Doi orădeni au construit o păstrăvărie în mijlocul unei păduri
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata