Dumitru Costin: Legislaţia muncii este una total ostilă lucrătorilor din România

Legislaţia muncii este total ostilă salariaţilor din România şi trebuie modificată urgent, în conformitate cu angajamentele asumate de liderii politici, a declarat miercuri, 5 martie, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, prezent la acţiunea de protest organizată la Mioveni de Sindicatul Automobile Dacia.

„Legislaţia muncii este una total ostilă lucrătorilor din România, în ciuda unor angajamente politice scrise şi semnate de cei mai importanţi oameni ai acestei ţări, care astăzi se află unii la putere, alţii în opoziţie. În ciuda faptului că s-au angajat prin semnătură să modifice legislaţia muncii, au lăsat-o la fel. Trăim sub zodia unei alianţe între politic, în întregul său, cu capitalul, o alianţă împotriva lucrătorilor din această ţară. Legislaţia muncii trebuie reformată”, a declarat Dumitru Costin.

Citeste si:  Rovana Plumb: Orice limitare a liberei circulaţii a lucrătorilor este un pas înapoi în construcţia europeană

O a doua nemulţumire a sindicaliştilor afiliaţi la BNS o reprezintă majorarea continuă a preţurilor la energie şi utilităţi, fenomen care, în opinia lor, este determinat de incapacitatea autorităţilor de a-şi asigura resurse financiare din combaterea evaziunii fiscale.

„Avem probleme mari cu preţurile administrate, care cresc, în opinia noastră, în mod nejustificat. Se încearcă o compensare a veniturilor bugetare, datorită faptului că nu sunt în stare să găsească soluţii pentru reducerea evaziunii şi fraudei fiscale. Noi le-am propus în repetate rânduri nişte modele de lucru care vor duce la diminuarea drastică a evaziunii fiscale, însă nu vor să facă acest lucru domnii politicieni, pentru că mulţi din zona de evaziune şi fraudă fiscală sunt cei care îi hrănesc la alb, la negru sau la gri partidele politice şi candidaţii, (…) de regulă în campanii”, a spus liderul BNS.

Citeste si:  Guvernul nu mai doreşte să acorde solda de merit angajaţilor din penitenciare

O altă revendicare este legată de decizia Guvernului de a amâna realizarea unor obiective de infrastructură urgente, în special a tronsonului de autostradă dintre Piteşti şi Sibiu.

„Al treilea obiectiv pe care îl vizăm este cheltuirea cu chibzuinţă şi inteligenţă a banilor publici, naţionali sau europeni. În principal, subliniem nevoia continuării unui angajament european pe care România şi l-a asumat, şi anume finanţarea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu.

Am văzut că acum în România e la modă că cine vine la putere vrea autostradă. Avem un lider politic în Guvern care e din Teleorman, vrea autostradă până la Alexandria, a venit UDMR la putere săptămâna asta, vrem autostradă până la Târgu Mureş. Toate aceste mofturi politice trebuie să dispară, trebuie să discutăm cu cifre, cu date şi orice proiect de investiţii trebuie să fie generator de locuri de muncă sau să asigure susţinerea unor locuri de muncă deja existente”, a afirmat liderul sindical.

Citeste si:  Numărul muncitorilor români şi bulgari din Marea Britanie a atins un nou record

El a adăugat că amânarea realizării autostrăzii dintre Piteşti şi Sibiu „periclitează dramatic locurile de muncă a peste 150.000 de salariaţi din România”.

Dumitru Costin a mai spus că mitingul de la Mioveni deschide un şir de acţiuni de protest pe care BNS şi afiliaţii săi le vor desfăşura pe parcursul lunilor martie şi aprilie, până la rezolvarea tuturor revendicărilor.

Sindicatul Automobile Dacia a organizat, miercuri, o adunare publică pentru susţinerea industriei auto, la care s-a anunţat participarea a peste 10.000 de oameni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata