Premiul Nobel pentru Pace: Record de 278 de candidaţi în 2014

13

Un număr-record de 278 de candidaţi sunt în acest an în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace, care va fi atribuit în octombrie, la Oslo – a anunţat marţi Institutul Nobel, potrivit AFP.

‘Numărul de propuneri creşte aproape în fiecare an, ceea ce dovedeşte un interes tot mai mare pentru premiu’, a declarat, pentru AFP, directorul Institutului Nobel, Geir Lundestad.

Comitetul Nobel s-a întrunit marţi pentru a examina candidaturile. Cu ocazia primei lor reuniuni, cei cinci membri ai Comitetului au posibilitatea de a propune candidaţi în plus faţă de propunerile venite din partea unor parlamentari şi miniştri din toate ţările, profesori universitari, foşti laureaţi, membri ai unor organizaţii internaţionale.

Citeste si:  O soluţie generalizată de amânare a ratelor bancare cu şase luni

Lista candidaţilor este secretă, iar Geir Lundestad a menţionat numai că 47 dintre cei 278 de candidaţi sunt organizaţii.

În 2013, premiul i-a revenit Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC), implicată în distrugerea arsenalului chimic sirian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata