ANM: Posibile ninsori slabe în sudul şi sud-estul ţării, inclusiv în Bucureşti, de duminică până marţi

Precipitaţii mixte, dar şi sub formă de ninsoare, vor fi prezente în acest week-end şi în primele două zile din săptămâna viitoare în partea de sud şi sud-est a ţării, inclusiv în Bucureşti, a declarat joi, 6 martie, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

‘Deocamdată plouă şi va mai ploua în următoarele zile. Apreciem că ploile vor mai fi intense mai ales în partea de sud a ţării. Este adevărat că avem semnale pentru sfârşitul de săptămână, duminică, şi primele două zile ale săptămânii următoare, că va exista un proces de răcire a vremii.

Citeste si:  Constanța: Parchetul a clasat dosarul de cercetare penală al accidentului în care a decedat stilistul Răzvan Ciobanu

În această situaţie pot apărea precipitaţii mixte sau sub formă de ninsoare în partea de sud, mai ales de sud-est a ţării’, a spus Georgescu.

Potrivit specialistului ANM, precipitaţiile nu vor fi abundente, fiind exclusă depunerea de omăt, tocmai datorită ploilor căzute în ultimele zile.

‘Precipitaţiile despre care vă vorbeam sunt estimate şi pentru Bucureşti.

Nu vorbim, însă, despre precipitaţii foarte abundente. După atâta ploaie este puţin probabil să avem depunere de strat consistent de zăpadă.

Toată această apă căzută în ultimele zile şi împregnată în sol nu face decât să menţină solul mai cald. Deci, destul de greu de imaginat că în acest episod se va depune un strat mare de zăpadă. Vorbim despre un episod de sfârşit de iarnă’, a explicat directorul executiv al ANM. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata