Fotbal: România – Argentina 0-0, în meci amical

16

Naţionalele de fotbal ale României şi Argentinei au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci amical de lux desfăşurat miercuri seara, 5 martie, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Tricolorii au făcut un joc bun, mai ales în prima repriză, când au ratat câteva ocazii bune de gol, iar în repriza secundă au făcut un joc bun de apărare şi au scos un rezultat onorabil în compania unei formaţii valoroase, una dintre candidate la cucerirea Cupei Mondiale din Brazilia.

Argentinienii au început mai bine meciul şi, fără a forţa, şi-au creat primele ocazii de gol. Mai întâi, F. Fernandez a trimis cu capul peste poartă (5), iar apoi Tătăruşanu l-a blocat in extremis pe Higuain (10).

Citeste si:  Fotbal: România, în grupă cu Anglia, Norvegia şi Slovenia, în turul de elită al EURO 2015 la Under-17

Treptat, tricolorii au avut o posesie tot mai bună a mingii şi au construit mai multe faze reuşite. Pintilii a reluat cu capul peste poartă (18), în urma unui corner, după care Marica a irosit o bună ocazie, mingea trimisă cu capul de atacantul lui Getafe, la centrarea lui Raţ, fiind respinsă de sub bară de Romero (21).

Selecţionata ”Albiceleste” a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 26, când Di Maria, după o combinaţie cu Messi, a scăpat balonul de sub control în poziţie de finalizare. Aguero (30) a fost blocat în ultimă instanţă de apărarea noastră, iar apoi Maxim a ratat o mare şansă de gol (33), reluând slab, din doar câţiva metri, la centrarea lui Măţel. Aguero a fost din nou periculos în min. 39, dar Tătăruşanu a salvat golul la acţiunea atacantului sud-american. Tănase a avut ultima oportunitate a primei reprize, şutul său ocolind poarta (40).

Citeste si:  CNSLR Frăţia a decis lansarea unei acţiuni pentru blocarea legii privind diminuarea salariilor şi a pensiilor

Oaspeţii au început în forţă partea secundă şi Gardoş a salvat un gol ca şi făcut, după ce Pantilimon fusese depăşit de colegul său de club Aguero (48). Argentina a avut iniţiativa în continuare, iar Palacio a avut o oportunitate în min. 70, când a primit o minge în marginea careului de şase metri, dar a reluat alături de poartă din poziţie incomodă. Di Maria (79) a reluat greşit şi balonul s-a dus peste poartă, la o nouă fază de atac a sud-americanilor. Pantilimon a salvat un gol ca şi făcut în min. 86, la reluarea lui Lavezzi. Apoi a fost rândul lui Basanta să creeze pericol, dar lovitura sa de cap a trimis balonul alături (88).

Citeste si:  Sturdza a notat în agendă că i-a dat lui Ioan Adam 14% din vânzarea unui teren

Acesta ar putea fi ultimul meci al lui Victor Piţurcă pe banca echipei naţionale, având în vedere că Răzvan Burleanu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, şi-a exprimat intenţia de a numi alt selecţioner.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata