Dolj: Digul Tesluiului a fost rupt de ape în comuna Drăgoteşti; zeci de gospodării au fost inundate

17

Potrivit prefectului de Dolj, Marius Deca, odată cu oprirea ploii, vineri dimineaţa nivelul apei a început să scadă, iar echipe de la ISU, SGA şi jandarmi acţionează pentru scoaterea apei din case şi protejarea populaţiei. ‘În comuna Drăgoteşti, malul Tesluiului a fost rupt în mai multe locuri.

În acest moment încercăm să evaluăm situaţia şi, dacă va fi nevoie, să solicităm un elicopter pentru a putea stabili cum am putea acţiona pentru ca apele să se retragă cât mai repede. În comuna Drăgoteşti există aproape 100 de persoane — vreo 40 de familii — care au apă în curte şi parţial în case’, a declarat prefectul de Dolj.

Citeste si:  Canalul Dunăre Marea Neagră preia viitura de pe Dunăre

Prefectul a mai afirmat că din cauza inundaţiilor în mai multe localităţi din Dolj situaţia este ‘destul de dificilă’ în condiţiile în care pe Raznic şi Teslui au fost depăşite cotele de pericol. ‘O situaţie mai dificilă avem în satul Bascov din comuna Sopot unde 380 de persoane din 120 de gospodării erau practic aseară izolate şi spre care voiam să ne îndreptăm azi dimineaţă cu alimente şi apă. Din fericire acum se poate circula pe un drum, iar oamenii nu mai sunt izolaţi. Mai sunt însă locuinţe din Sopot care au apă în casă şi acţionăm pentru a o evacua’, a spus prefectul Marius Deca.

Citeste si:  Prutul, în faţa celei de-a cincea viituri provenite din Ucraina

Prefectura Dolj a anunţat că din cauza situaţiei critice din sudul judeţului, prefectul Marius Deca a emis un ordin pentru pornirea pompelor de desecare de către Filiala Dolj a ANIF. Deca a verificat, joi, zonele critice din judeţul Dolj — Motoci, Mlecăneşti, Mischii, Gherceşti, Pieleşti, Robăneşti, Lăcriţa, Popânzăleşti şi a solicitat Serviciului de Gospodărire al Apelor Dolj măsuri de urgenţă, precum şi Comitetelor locale oameni pentru a acţiona rapid.

Au intervenit cu forţe şi mijloace SGA, Poliţia, ISU şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate, iar în continuare se monitorizează zonele critice precum şi evoluţia debitelor râurilor şi pâraielor pe raza judeţului Dolj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata