Goran Bregovic la Bucureşti: Să nu muriţi! Suntem foarte scumpi la înmormântări!

35

Goran Bregovic şi a sa Wedding and Funeral Band au susţinut joi seară un concert la Sala Palatului din Bucureşti, care a inclus piese de pe noul album al artistului, ‘Champagne for Gypsies’, dar şi hituri precum ‘Ederlezi’ şi ‘Kalashnikov’.

Spre finalul show-ului, care a fost deschis de Florin Salam, Bregovic a spus, cu chef de glumă: „Noi venim în România pentru că nu prea avem oferte. În general cântăm la nunţi şi înmormântări”. Și instrumentiştii artistului au exemplificat cum sună prestaţia lor la o înmormântare oficială — „de exemplu, când moare un politician” — sau la o înmormântare obişnuită. „Să nu muriţi… suntem foarte scumpi la înmormântări”, a glumit Bregovic.

Citeste si:  Copil de 15 ani, dispărut de două zile din curtea unui liceu din București, căutat de Poliție

Spectacolul i-a prezentat în premieră pe Bregovic şi Salam pe aceeaşi scenă. Cei doi au colaborat şi pentru cel mai recent album al artistului din Bosnia şi Herţegovina, care aduce un omagiu „unui popor izgonit din aproape toate ţările din Europa”, cum a spus Bregovic. Înainte ca artistul să intre pe scenă, îmbrăcat complet în alb şi cu pantofi strălucitori, de culoare aurie, Florin Salam a cântat pentru public aproape o oră. Apoi, la ultimul cântec, Bregovic şi artiştii săi au apărut pe scenă, pentru a cânta, alături de Salam şi formaţia sa, cele două cântece pe care le-au înregistrat împreună — „Omule” şi „Hopa cupa”.

Citeste si:  Goran Bregovic cântă în august la Bucureşti, la prima ediţie a festivalului intercultural "Baro Foro"

După ce artiştii autohtoni s-au retras în culise, Bregovic a ţinut să îi aducă un omagiu Cesariei Evora cu varianta lăutărească a cântecului „Ausencia”. Aşezat pe un jilţ alb, Bregovic a cântat, pe rând, cover-uri ale unor trupe precum Gypsy Kings sau Gogol Bordello dar şi melodia „Lag Bari”, cântată de atâtea ori de Fanfara Ciocârlia.

Pentru a doua parte a spectacolului, care a durat două ore, Bregovic a păstrat hiturile pe care au dansat cei aproape 4.000 de spectatori: „Ederlezi”, „Mesecina”, „Gas, Gas”, „Kalashnikov” dar şi clasicul „Bella Ciao”. ( Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata