Patru foşti sau actuali aleşi locali, declaraţi incompatibili de ANI

43

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) informează că s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru foşti sau actuali aleşi locali – doi primari şi doi consilieri locali, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis vineri,  Iulian Boţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2010 — aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al Comunei Lieşti, cât şi calitatea de reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Galaţi.

În cazul lui Nicolae Topoleanu, inspectorii au reţinut că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2012 — noiembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al Oraşului Măcin, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci”.

Citeste si:  Strategia UE pentru Regiunea Dunării, pe agenda conferinţei organizată la Constanţa şi Tulcea

„În perioada deţinerii calităţii de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Măcin, întrucât societatea comercială — la care soţia acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator — a încheiat un contract de furnizare materiale cu Spitalul Orăşenesc Măcin (instituţie aflată în subordinea C.L. al Oraşului Măcin), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicat.

Ioan Mariş s-a aflat în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bogdan-Vodă, firma la care acesta deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat un contract de prestări servicii cu Consiliul în valoare de peste 41.000 lei.

Citeste si:  15 iunie - ultima zi în care se pot depune declaraţiile anuale de avere şi interese

ANI mai precizează că Gyorgy-Zsolt Sofalvi s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada aprilie — iunie 2012, întrucât, în perioada exercitării funcţiei publice de inspector şef adjunct în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, a candidat la alegerile locale din anul 2012 fără a demisiona din funcţia publică, alegeri în urma cărora a fost ales consilier local în CL al Comunei Sîngeorgiu de Mureş.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata