Şefa MOL România: Este mai mult o percepţie faptul că bărbaţii domină sectorul petrolier

Faptul că domeniul petrolier este dominat de bărbaţi este mai degrabă o percepţie, decât o realitate, spune Kinga Daradics (33 de ani), şefa diviziei din România a companiei petroliere maghiare MOL, într-un interviu acordat agenţiei AGERPRES.

Kinga Daradics spune că numirea în funcţia de CEO al MOL România este cel mai important pas din cariera sa şi îi sfătuieşte pe tinerii care îşi doresc o carieră asemănătoare să îşi iubească meseria, pentru că aceasta este prima condiţie pentru a excela în ceea ce fac.

În plus, în acest domeniu, ori îţi faci planuri pe termen lung, ori deloc, a adăugat ea care a subliniat, însă, că, pe plan personal, cea mai mare realizare a fiecăruia dintre noi este să găsim un echilibru în toate aspectele vieţii.

 

AGERPRES: Cât de greu este să conduceţi o companie care activează într-un domeniu dominat de bărbaţi?

Kinga Daradics: Este adevărat că această industrie este foarte competitivă, dar faptul că domeniul petrolier este în mod tradiţional asociat mai degrabă cu bărbaţii decât cu femeile este mai mult o percepţie decât o realitate. Numirea în funcţia de CEO la MOL România a fost cel mai important pas şi cea mai mare provocare a carierei mele. Este deja cunoscut că alături de echipa MOL România am înregistrat rezultate care au depăşit dinamica pieţei, pentru atingerea strategiei noastre de afaceri.

Citeste si:  Producţia de ţiţei a Rusiei a atins un nivel record, pe fondul declinului preţurilor

 

AGERPRES: Aţi simţit vreodată că aţi fi dezavantajată de faptul că sunteţi femeie-manager într-un domeniu al bărbaţilor?

Kinga Daradics: Pot să aduc drept mărturie propria experienţă: în Grupul MOL, din care face parte şi MOL România, diferenţele de vârstă sau de gen nu sunt determinante pentru activitatea profesională. Eu am lucrat atât alături de colegi bărbaţi cât şi femei, tineri absolvenţi sau colegi cu experienţă şi am avut ocazia să văd că cele mai bune rezultate se obţin ca rod al muncii coordonate în echipă, utilizând în mod adecvat şi complementar abilităţile individuale.

Citeste si:  Sărbători religioase - 2 aprilie

 

AGERPRES: Cum arată ziua de 8 martie pentru dumneavoastră?

Kinga Daradics: Îmi place să mă bucur de fiecare zi, nu doar de ocaziile speciale. Cred mult în planificare şi gândire structurată, pe termen mediu şi lung şi echilibrez responsabilităţile profesionale cu timpul pe care îl aloc familiei. Desigur că apreciez micile bucurii din aceste zile de primăvară şi îmi place să le ofer persoanelor din jurul meu.

 

AGERPRES: Care sunt trăsăturile care v-au ajutat cel mai mult în carieră?

Kinga Daradics: Sunt hotărâtă şi motivată ca, împreună cu echipa mea, să ne atingem obiectivele propuse. Nu mă consider o persoană dură, dar sunt riguroasă şi atentă la detalii, fără a pierde din vedere imaginea de ansamblu, iar acestea sunt şi valorile pe care vreau să le transmit echipei. De asemenea, eu cred că un lider este acea persoană care caută întotdeauna cele mai bune soluţii pentru orice situaţie, nu doar se întreabă permanent ‘cum ar fi dacă?’

Citeste si:  Rezultate mai bune la simularea bacalaureatului faţă de anul trecut

 

AGERPRES: Dacă ar fi să vă alegeţi un alt drum în viaţă, care ar fi acela?

Kinga Daradics: Este o întrebare bună pentru orice lider. Alegerea mea ar fi aceeaşi, pentru că îmi plac provocările şi cred că problemele cu care ne confruntăm în viaţa profesională sunt aici pentru a fi depăşite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata