Canada va impune restricţii de călătorie celor responsabili de criza din Ucraina

23

Canada va impune restricţii de călătorie persoanelor acuzate că au adresat ameninţări privind integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, a declarat vineri premierul canadian Stephen Harper, fără a nominaliza vreo persoană în acest sens, relatează Reuters.

Guvernul canadian a suspendat deja cooperarea militară cu Rusia şi a anunţat că nu va recunoaşte referendumul organizat în Crimeea atât timp cât continuă ocupaţia ‘ilegală’ a Rusiei.

Premierul canadian a declarat că cei vizaţi de impunerea restricţiilor de călătorie sunt o serie de persoane ‘responsabile de ameninţarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei’, fără însă a preciza care sunt acele persoane.

Citeste si:  Testele ADN dezvăluie că Hitler are origini evreieşti şi africane

Autorităţile de la Ottawa au decis vineri expulzarea a nouă militari ruşi care efectuau în Canada un stagiu lingvistic, ca urmare a politicii Moscovei faţă de republica autonomă ucraineană Crimeea, conform canalului CTV News, citând o sursă din cadrul guvernului canadian.

În Canada este o amplă comunitate de ucraineni, guvernul conservator canadian condamnând acţiunile Rusiei în Crimeea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata